Degenek treći put među crveno-belima: Baharov poziv dva puta se ne odbija!

24.07.2023

15:57

0

Autor: D. P.

"Sviđa mi se ova Zvezda"

Degenek treći put među crveno-belima: Baharov poziv dva puta se ne odbija!
Copyright FK Crvena zvezda

Australijski reprezentativac, rodom iz Knina, Miloš Degenek dobiće svoje mesto u istoriji Crvene zvezde kao fudbaler koji se po treći put našao u žiži medijskog interesovanja zbog promocije na Marakani.

U ovom slučaju ne važi ona izreka "treća sreća", budući da su i prethodne dve epizode bile trofejne i uspešne.

- Po treći put sam ovde i naravno da mi je drago. Prvi put kad sam došao bio sam mlad i sam, sada sam još uvek mlad, ali imam ženu i dvoje dece i kako vreme ide rastemo i napredujemo kao ljudi, pa tako smatram i da fudbalski sada imam još veće iskustvo - priča Degenek i nastavlja:

MN Press
Degenek

- Pratio sam Zvezdu na pripremama u Rusiji, izuzetno kvalitetna ekipa, idemo u pravom smeru i stvara se nešto novo i dobro. Lično me je trener Barak Bahar zvao da dođem i budem deo ekipe, a to se ne odbija, naravno kad se uzme u obzir da je to još moja Crvena zvezda, bilo je vrlo lako da se dogovorimo. Navikli smo da igramo kvalitetno i pobeđujemo, ali u ove prethodne tri nedelje se igra sjajan fudbal, agresivan, snažan, i tako treba da izgleda Zvezda. Sebe vidim tamo gde me šef stručnog štaba stavi da igram, a moje je da budem zdrav, da se što bolje spremim i pomognem mlađima, te klubu da ostvarimo što bolje rezultate. U prva dva mandata sam imao važnu ulogu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, sada smo obezbedili direktan plasman i to je velika stvar za srpski fudbal. Gledamo ka budućnosti, i uprkos tome što nas čekaju teške utakmice u Ligi šampiona, verujem da možemo da napravimo nešto veliko. Hvala svim zvezdašima kojima sam drag i koji su mi poželeli dobrodošlicu, trudiću se da ispunim očekivanja i budem još bolji nego u prethodna dva mandata. Takođe, hvala mojoj porodici i najbližima koji su takođe srećni što sam ponovo u Zvezdi - rekao je reprezentativac Australije koji je zadužio dres sa brojem 3. 

 
Degenek ističe da je Zvezda postala deo njegove porodice:
 
- Klub kao što je Zvezda se ne odbija, naravno da sam želeo da se vratim. Zvezda i Marakana su deo moje porodice, a uzbuđen sam kao kad sam prvi put došao. Imam želju za dokazivanjem i uspehom uz cilj da bude još bolje nego u prva dva mandata. Naravno, za mene je ljubav prema klubu nešto najveće što postoji u fudbalskom svetu. Ako sam tu, znači da klub veruje u mene. 
 
Slučaj je hteo da jednom odbije Bahara u karijeri.
 
- Gospodin Bahar me je želeo i pre godinu dana nakon što je Makabi izbacio Zvezdu. Ipak, iz poštovanja prema klubu koji volim najviše na svetu, ali i sebi, nisam u tom trenutku mogao da odem u Makabi. Sad radimo zajedno, na meni je da treniram i da dajem sve od sebe, pa ćemo videti na kojoj poziciji ću igrati. 
Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Degenek


Degenekov cilj je da Zvezda prezimi u Evropi.
 
- Za mene bi bio uspeh bio da uz duplu krunu i prezimimo u Evropi. Može da bude Mančester, Inter, Barselona, nama treba da bude bitno da igramo našu igru i potrudimo se da prođemo grupu. Vidim da klub pravi ekipu da se bori za prvo ili drugo mesto u grupi, mene to raduje, video sam kako se igralo u Rusiji na pripremama, to je sjajno. Liga šampiona je takva da ima mnogo bogatih klubova, ali videli smo Maroko na Svetskom prvenstvu. Svi igraju fudbal, a ja verujem u Zvezdu. 
 
Veruje u sebe reprezentativac Australije i ističe da je još bolji nego u prethodna dva mandata.
 
- Mnogo se očekuje od svih. Dragović je kapiten, iskusan štoper, ali očekuje se puno od svakog ko obuče Zvezdin dres, nije to sporno. I od mene, i od nekog ko ima 17 godina, jer čim si u Zvezdi znači da imaš snagu i moć da nosiš crveno-beli dres. Donosim sa sobom svakako drugačiji mentalitet, drugačiji sam i ja, želim da pomognem i mladima, generalno mi mnogo znači još jedno Svetsko prvenstvo koje sam odigrao. Sve te utakmice protiv Argentine, Australije i Danske, generalno, smatram da sam bolji igrač nego u prva dva mandata, ali vreme će pokazati. Ne znam da li ću igrati u sredu, voleo bih, što se mene tiče, igrao bih i ovog momenta za Zvezdu.
 
U kontaktu je sa bivšim saigračima.

MN Press
Degenek

 

- Svi smo u kontaktu, čuo sam se i sa Milanom i sa Srnićem koji je još tu. Svako gleda svoj put i posao, svima želim sve najbolje. Čuo sam se naravno i sa Erakovićem, poželeo mu sreću, to je izazov za njega, ali nema sumnje da je to lepa fudbalska priča. Zvezdino dete, nakon što je prošlo školu i igralo za prvi tim, te osvojilo mnogo toga, sada odlazi u Rusiju. Ovo je tek početak karijere za njega i siguran sam da ga lepe fudbalske stvari čekaju. 
 
Nosi iskustvo iz Saudijske Arabije, države u koju mnogi sjajni evropski fudbaleri u ovom prelaznom roku odlaze. 
 
- Kada sam išao u Arabiju svi su se smejali, a sad je tamo Ronaldo. Ne poredim se s njim, ali sada je veliki novac tamo i igrači žele da odu i materijalno se obezbede. Za nekog ko je mlad, ne bih ga savetovao da ide tamo, ali ako bi me neko iskusan pitao, poželeo bih mu sreću i ispratio ga na aerodrom. Što se tiče MLS-a, imaju fenomenalnu infrastrukturu, malo gde u Evropi je to na tom nivou i liga je sigurno među 10 najboljih na svetu. Igra se agresivno, direktno, svi napadači su dobri. 
 
Sviđa se Degeneku kako Zvezda izgleda. 
MN Press
Degenek i Ben

 
- Zvezda igra moderan fudbal sada, visok presing, igra se 1 na 1, i mnogo je lakše tako nego da se preuzima. Svako ima svoju odgovornost - rekao je defanzivac.
 
Medijima se potom obratio sportski direktor Mitar Mrkela.
 
- Nema potrebe da posebno predstavljam Miloša Degeneka koji je po treći put obukao crveno-beli dres. Reč je o igraču koji je ostavio lep trag u našem klubu, njegovo ime se vezuje za najveće uspehe koje je Zvezda ostvarila u poslednjih nekoliko godina. Miloš je vredan igrač, dobar, želeo ga je trener Barak Bahar, naravno ima i naše poverenje. Sada je još iskusniji, ima Svetsko prvenstvo u nogama, i to nije mala stvar. U klubu smo zadovoljni timom, ne mogu da kažem da je prelazni rok završen, traje do kraja avgusta, ali ekipa funkcioniše dobro - istakao je Mrkela.
 
Miloš Degenek je rođen 28. aprila 1994. godine u Kninu, a nakon što je fudbalski stasavao u Australiji čiji je i reprezentativac, pojačao je Štutgart za čije omladince i drugi tim je nastupao pre prelaska u Minhen 1860. Tamo je načinio prve seniorske gore, a potom je nastupao za Jokohama Marinose, Al Hilal i Kolumbus Kru, uz dva mandata u Crvenoj zvezdi u međuvremenu. Za Crvenu zvezdu je u svim takmičenjima odigrao 156 utakmica i postigao pet golova. 

BONUS VIDEO:

Instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike