Dok u Evropi grmi na transferima, Bajer u tišini završio sjajno pojačanje i poslao svima "domaći"

22.07.2023

20:38

0

Autor: P.K.

Prošle sezone ih "terorisao", na najbolji način se preporučio

Dok u Evropi grmi na transferima, Bajer u tišini završio sjajno pojačanje i poslao svima "domaći"
Bonifejs na potpisivanju ugovora - Copyright Facebook/Bayer 04 Leverkusen

Bajer Leverkuzen je doveo sjajno pojačanje. Tiho, ali brzo i efikasno u klub je došlo jedno od najboljih pojačanja van liga "petice" – Viktor Bonifejs.

Ovaj Nigerijac dolazi iz belgijskog Union Žiloaza, koji je u Ligi Evrope igrao protiv nekoliko nemačkih timova i tu se istakao 22-godišnji Bonifejs. On je dao dva gola Unionu iz Berlina u osmni finala i namestio jedan, a onda je u četvrtfinalu savladao Lukaša Hradeckog, svog novog saigrača u Leverkuzenu.

Bonifejs dolazi za 20 miliona evra i to je rekord za Union Žiloaz. Prema nezvaničnim podacima, Belgijanci bi na osnovu bonusa mogli da zarade još 7,5 miliona evra, a onda i 15 odsto od budućeg transfera.

Union je tek sjajno prošao jer je Bonifejsa pre samo godinu dana kupio od Moldea za samo dva miliona evra!

Leverkuzen je ovog leta doveo pet novih igrača: Granita Džaku iz Arsenala za 25 miliona evra, Jonasa Hofmana iz Menhengladbaha za 10 miliona evra, mladog desnog beka Artura iz Mineira i Aleksa Grimalda kao slobodnog igrača, pošto mu je istekao ugovor sa Benfikom.

Za sve njih je potrošeno nešto više od 60 miliona evra. Međutim, Leverkuzen će sve to rutinski nadoknaditi kada Musa Dijabi obuče dres Aston Vile, jer taj transfer vredi isto koliko je potrošeno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike