Gvardiola priznao da nema pojma sa kojim timom kreće u odbranu "triplete": Ja nisam Bog i nemam nameru da to budem

22.07.2023

18:50

0

Autor: P.K.

Siti je ispisao istoriju, ali dosta toga "visi" u timu. Mnogo je neodgovorenih pitanja...

Gvardiola priznao da nema pojma sa kojim timom kreće u odbranu "triplete": Ja nisam Bog i nemam nameru da to budem
Pep Gvardiola - Copyright Profimedia

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola priznao je da nema pojma kako će izgledati njegov tim na početku odbrane istorijske triple krune.

Šampion Evrope lige i Premijer i osvajač  FA kupa počinje pripreme za predsezonski turnir u Japanu u nedelju, a za to vreme se nadvijaju pitanja o budućnosti brojnih prvotimca.

Gvardiola je razgovarao sa Kajlom Vokerom o njegovoj budućnosti jer ga Bajern traži, ali defanzivac još uvek nije doneo odluku. Bernardo Silva i Emerik Laport bi takođe mogli da odu.

Nestabilna situacija u Sitiju na početku sezone predstavljaće problem za Gvardiolu, koji je zadužen da ponovo oživi tim koji je pre samo šest nedelja ispisao istoriju.

- Videti ćemo šta ćemo imati na kraju prelaznog roka, koji tim ćemo imati. Iskreno, nisam mislio da će biti ovako. Mislim da će se mnogo toga desiti. Zato ne mogu da odgovorim, jer ne znam. Želim najbolje za svoje igrače i naravno da je klub uključen u to. Razgovarao sam sa Kajlom i sve je u redu – videćemo šta će se desiti. Ne mogu ništa da vam kažem jer on još uvek razmišlja o tome – rekao je Gvardiola.

Siti je ciljao na hrvatskog centralnog defanzivca Joška Gvardiola, ali nisu izjednačili Lajpcigovo obeštećenje, koje se procenjuje na više od 80 miliona funti, a do sada su doveli samo Matea Kovačića iz Čelsija.

Rijad Mahrez je obezbedio transfer vredan 30 miliona funti u Al-Ahli, Ilkaj Gundogan je otišao, dok se Kanselo vratio u tim nakon svađe sa Gvardiolom koja ga je dovela do pozajmice Bajernu u januaru.

- On je ovde. Žoao je bio jako važan za nas u prošlosti. On je ovde i deo je grupe. Videćemo šta će se desiti.

Mladići Džejms Makejti i Oskar Bob su dodati u tim, iako je Kol Palmer na meti Briža.

Siti će u Tokiju igrati protiv sestrinske ekipe Jokohama F. Marinos u nedelju, nakon samo tri dana treninga, a predstoji im i Komjuniti šild protiv Arsenala za dve nedelje.

Gvardiola, koji je ovog leta bio u potrazi za krilima, bio je proglašen za "najvećeg svih vremena - od strane lokalnih medija.

- Ja nisam Bog i nemam nameru to da budem. To je istina. Savršeno se poznajem. Živim sa neverovatnim sumnjama u svojoj glavi. Ne o ovoj sezoni, već generalno. U fudbalu ne možete biti sigurni ni u šta. Fudbal sam po sebi vas iznenađuje svaki dan, mnogo puta. Uvek sam spreman za upozorenja. Sada ne razmišljam o titulama ili tim stvarima. To je korak po korak. Dolazimo u Komjuniti šild i drugu finalnu utakmicu, kao i u prvu utakmicu u gostima Barnliju i pokušavamo da ne izgubimo bodove na početku, što se uvek dešavalo. I videćemo šta će se desiti na kraju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike