Sloboda dobija teren sa veštačkom travom! Odlična vest za mlade Čačane

14.07.2023

11:42

0

Autor: 24sedam

Neće moći da se igraju utakmice, ali je jako važan za trening oko 250 mladih fudbalera

Sloboda dobija teren sa veštačkom travom! Odlična vest za mlade Čačane
Fudbalska lopta/Ilustracija - Copyright Pixabay

Pored već postojećeg travnatog, Fudbalski klub Sloboda iz Čačka dobiće i teren sa veštačkom travom. Tri godine čekalo se na realizaciju ovog projekta i dobijanje svih neophodnih dozvola kako bi radovi počeli.

- Teren će biti dimenzija 90x45 metara, što nije po standardima za odigravanje zvaničnih utakmica bilo kog ranga, ali je jako važan za trening oko 250 mladih fudbalera FK Sloboda, raspoređenih u šest grupa. To će im značiti bolje uslove za trening, a samim tim i sigurno bolje rezultate na takmičenjima - kazao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović dodajući da se završetak radova očekuje za 120 dana.

RINA
 

On je istakao i da će se u narednom periodu, najverovatnije na proleće sledeće godine, omogućiti osvetljenje novog terena, kako bi svi oni koji treniraju fudbal, to mogli da čine i tokom večernjih sati.

Predsednik FK Sloboda Dušan Vukosavljević rekao je da je danas za njih veliki dan i da duguju ogromno priznanje i zahvalost gradonačelniku i zameniku koji su imali razumevanja i prepoznali rad čelnih ljudi FK.

- Sa mlađim selekcijama smo beležili rezultate na svim nivoima takmičenja. Naše sve selekcije od prvog tima do cicibana se takmiče u Regionu Zapadne Srbije i zato će nam ovaj teren mnogo značiti. A nadamo se i da ćemo omasovati brojnost dece - kazao je Vukosavljević.

Inače, poslednja rekonstrukcija terena bila je pre 11 godina kada je urađen pomoćni teren FK Sloboda. Kompanija Sloboda ove godine slavi 75 godina od svog postojanja i za to vreme ona je osnivač mnogobrojnih sportskih društava.

Ukupna vrednost ovog projekta je 36 miliona dinara i finansiraće se iz budžeta grada Čačka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike