Juventus izbacio legendarnog kapitena iz tima! Ružan i tužan kraj jedne ere – Stara dama hladnokrvno precrtala Bonućija!

13.07.2023

21:40

0

Autor: A. Š.

Šokantna odluka klupskog rukovodstva, očigledno, žestoko posrnulog, italijanskog velikana i nekadašnjeg giganta

Juventus izbacio legendarnog kapitena iz tima! Ružan i tužan kraj jedne ere – Stara dama hladnokrvno precrtala Bonućija!
Leonardo Bonući - Copyright Profimedia

Šokantna vest stiže sa Apenina – Juventus je odlučio da precrta Leonarda Bonućija! Tako će iskusni defanzivac, godinu dana pre isteka ugovora, potpuno neplanirano morati da traži novu sredinu kako bi sačuvao šansu da se nađe na predstojećem šampionatu Evrope.

Juventus gotovo svakim potezom u poslednje vreme pokazuje da je daleko od nekadašnjeg glamura. Jednostavno, „stara dama“ nikako ne uspeva da se makne sa ruba prosečnosti, a hladnokrvno odstranjivanje Bonućija samo dodatno potvrđuje ovu činjenicu.

Pre svega – iskusni defanzivac je kapiten tima, sa jednom godinom preostalog ugovora. Na kraju krajeva, kapiten je nacionalne selekcije zemlje u kojoj se Juve smatra za jednog od velikana… Nažalost, ovaj potez pokazuje da će „bjankoneri“ morati još puno, puno da rade kako bi povratili nekadašnji imidž gospodstvenog kluba.

Bonući je u Juventus došao 2010. godine iz Barija. Posle sedam godina preselio se u Milano, ali se na „San Siru“ zadržao samo jednu sezonu i ekspresno se vratio u crno-beli dres u kojem je odigrao 502 meča, postigavši 37 golova uz 10 asistencija.

Iskusni štoper je šokantne vesti čuo danas. Tandem direktora „stare dame“ posetio ga je na odmoru u Toskani, gde mu hladnokrvno saopšteno da je odlukom kluba precrtan iz tima za nastupajuću sezonu, te da neće ići ni na pripremnu turneju u SAD.

Iako to nije planirao ni u najluđim snovima, prekaljeni štoper moraće u potragu za novim klubom. U idealnom scenariju timu iz Serije A, kako bi u njemu zadržao takmičarski ritam neophodan za učešće na, za njega izvesno poslednjem, velikom reprezentativnom takmičenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike