Bajern prati Vlahovića, alfa i omega kluba ga ceni: Bavarcima je hitno potreban vrhunski napadač

07.07.2023

14:02

0

Autor: P.K.

Kejn je takođe opcija, a Bajern sigurno neće platiti obeštećenje za Osimhena.

Bajern prati Vlahovića, alfa i omega kluba ga ceni: Bavarcima je hitno potreban vrhunski napadač
Dušan Vlahović - Copyright Profimedia/Philipp von Ditfurth/dpa

Bajern Minhen juri napadača, ima u vidu Dušana VlahovićaHari Kejn jeste opcija, a klub sigurno neće platiti obeštećenje za Viktora Osimhena.

To su reči Ulija Henesa, "na papiru" počasnog predsednika Bajerna, ali u realnosti alfe i omege kluba, neko čija se reč slepo sluša.

Bajern traži napadača, jer luta i muči se bez Roberta Levandovskog. Iako je tim uzeo titulu prošle sezone, ona je ipak došla kao proizvod sreće, samo zato što se Borusija Dortmund "saplela" u poslednjem kolu. Jasno je svima u Minhenu da je napadač prioritet.

Naravno, glavna tema je Osimhen – jedan od najboljih igrača sveta, a ima tek 24 godine. Ipak, obeštećenje za njega je 180 miliona evra.

- Bajern Minhen se ne upušta u takve brojke, ako je 180 miliona evra ispravna cifra. Ne znam tačan budžet kluba, ali ima mnogo spekulacija oko toga. Jedna stvar je sigurna: kako god da se završi, dovođenje vrhunskog napadača će biti skupo.

Onda je govorio preciznije:

- Kejn bi se vrlo dobro uklopio ako tražite garancije trenutnog uticaja. Ali, ima i nekoliko drugih kandidata. Teško je tržište. Nema mnogo vrhunskih napadača, ali ima mnogo više klubova koji traže top napadače i to dodatno otežava stvari. Kejn već skoro deceniju dokazuje da je top napadač. Iz te tačke gledišta, rizik je vrlo mali, a prilika je mnogo. Donosi neverovatnu količinu iskustva i kvaliteta sa sobom. Daje golove i levom i desnom i glavom. On je kompletni napadač. Kejn ima 29 godina i bio bi skupo pojačanje. Ali, sasvim je jasno da bi mogao odmah da pomogne Bajernu.

Kada su druge opcije u pitanju, tu je i Randal Kolo Muani iz Ajntrahta, za koga je Henes ocenio da je pokazao "tek 20-30 odsto svog potencijala", ali da bi bio ulaganje.

- Sva trojica bi pomogla. Kejn i Osimhen bi se verovatno pre uklopili. Mislim i da je Vlahović dobar napadač. Nije imao dobru sezonu, ali je u Fiorentini, manjem klubu, pokazao da je apsolutno top igrač. Mislim da on trenutno ne igra veliku ulogu u planovima Bajerna. Ali, ima i drugih, kao što je Gonsalo Ramos (iz Benfike).

Juventus je spreman da sasluša ponude za Vlahovića, ali ga neće dati za ispod 80-90 miliona evra, kako javljaju izvori iz Italije. Srbin je bio najbolji strelac Juventusa prošle sezone, ali je dao samo 14 golova u 42 utakmice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike