Žestoka kazna za Nejmara! Preusmerio reku da sebi napravi jezero, uzrokovao velike ekološke probleme!

04.07.2023

13:06

0

Autor: G. F.

Fudbaler mora da plati više od 3,1 milion evra, odlučile su vlasti u Brazilu

Žestoka kazna za Nejmara! Preusmerio reku da sebi napravi jezero, uzrokovao velike ekološke probleme!
Nejmar - Copyright Profimedia

Dok se s pažnjom prati fudbalska priča Nejmara i očekuje konačna odluka hoće li ostati u PSŽ ili preći u neki drugi klub, Brazilac se našao na udaru zakona u domovini.

Nakon što se pojavila priča kako je prevario trudnu suprugu, pa onda i da je jedan od njegovih zemljaka odlučio da mu ostavi celokupnu imovinu, sada su tu novi problemi za fudbalera.

Kako javlja AFP, Nejmar je odlukom suda kažnjen sa 16 miliona reala (više od 3,1 milion evra) zbog izgradnje privatnog jezera kod svoje vile na periferiji Rio de Žaneira. Nejmar za taj poduhvat nije imao potrebne dozvole, a gradsko veće Mangaratibe izreklo je četiri kazne zbog "kršenja ekoloških normi u izgradnji jezera na imanju fudbalera".

Utvrđeno je da je čuveni fudbaler napravio "više desetina prekršaja", a pored ostalog navedeno je i "izvođenje poslova koji su podložni kontroli životne sredine bez dozvole", "zahvatanje i preusmeravanje rečne vode bez dozvole" i "uklanjanje zemljišta i suzbijanje vegetacije bez dozvole".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

 

Nejmar ima 20 dana da podnese žalbu na presudu. Do tada će radovi na privatnom jezeru i plaži koju pravi biti obustavljeni, a lokacija je ograđena i niko ne sme da joj pristupi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike