Duljaj: Partizan će biti bolji, brži i agresivniji, ali su nam potrebna i takva pojačanja! (VIDEO, FOTO)

22.06.2023

12:29

0

Autor: D. P.

Crno-beli počeli pripreme

Duljaj: Partizan će biti bolji, brži i agresivniji, ali su nam potrebna i takva pojačanja! (VIDEO, FOTO)
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana danas su na terenima SC "Teleoptik" započeli pripreme za sezonu 2023/24.

Prozivku je izvršio šef stručnog štaba Igor Duljaj koji je od uprave dobio poverenje da vodi tim, a sada bi prema njegovim uputstvima morala da pristignu i pojačanja.

Cilj stratega crno-belih je da ekipa igra brz i agresivan fudbal, pa mu stoga trebaju igrači takvih karakteristika, uz napomenu da će se oslanjati i na igrače iz omladinske škole ukoliko ambijent oko tima bude pozitivan za mladog fudbalera:

 

- Moj razgovor sa upravom je bio takav da u Sloveniju povedemo igrače na koje možemo da računamo za početak prvenstva. Imamo dosta mladih igrača koji će konkurisati za tim, što ne znači da će oni uleteti odmah u vatru, jer treba za njih da se stvori pozitivan ambijent. Svako ko bude zreo da igra biće mu pružena šansa - rekao je Duljaj i dodao:

- Pamtimo svi kako smo mi u naše vreme dobijali prostor da igramo, tako će biti i sa ovim momcima koje ćemo pokušati da oslobodimo nekog pritiska i da im obezbedimo razvoj uz malo iskusnije igrače nego što su oni.

Takmičarski se u planovima Partizana ništa ne menja, sa jednom velikom razlikom u odnosu na prošla leta, kada su izjave igrača, pa i bivših trenera bile otresitije nego danas.

Razlog za takvu uzdržanost verovatno dolazi kada se baci pogled u tuđe dvorište, gde sve pršti od pojačanja i gromoglasnih obećanja.   

- Vidimo da Zvezda dovodi pojačanja, ali nas treba da zanima šta se dešava u našem dvorištu. Idemo u tri takmičenja, ja ovde ne želim ništa da obećavam. Ono što mogu da obećam je veći rad, bolji, brži i agresivniji Partizan, a za to su potrebna i pojačanja sa tim osobinama.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura ističe da je iza kluba jedna od najlošijih sezona u istoriji i da je takav rezultat nedopustivo loš:

- Prelazni rok je živa stvar, svesni smo kako smo završili sezonu, da je sezona bila jedna od lošijih u istoriji kluba, završili smo četvrti što je nedopustivo. Niko ne beži od toga, ja sam prvi koji je tu ispred svih da to ponovi, očigledno je nešto falilo. Krenuli smo na vreme da radimo, sutra će se priključiti levi bek Nikola Antić, u narednim danima očekujemo da dođe igrač na poziciji zadnjeg veznog. Već vidim u medijima, ali dok ne bude zvanično ne smemo da komentarišemo, ali očekujemo ga u narednih dan, dva, tri. Takođe, blizu smo završetka pozicije golmana. Cilj nam je da dovedemo pet do šest igrača, u zavisnosti od toga da li će neko da ode. Mislim da smo tri igrača završili, već nakon obraćanja, idem u klub da radim na četvrtom igraču. Teško je dovesti igrača u junu, svi čekaju ponude, ali eto. Prva tri igrača koja dolaze svi su transfer, nisu slobodni igrači - rekao je Vazura.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike