Čukarički nema nameru da usporava: Produžio trojicu, pa doveo već treće letnje pojačanje

20.06.2023

00:44

0

Autor: P.K.

Stigao mladi štoper iz Partizanove filijale

Čukarički nema nameru da usporava: Produžio trojicu, pa doveo već treće letnje pojačanje
Subotić na treningu Čukaričkog - Copyright FK Čukarički

Posle produženja ugovora sa trojicom igrača, zatim dovođenja Nemanje Ćalasana i Nenada Filipovića, Čukarički je doveo treće pojačanje za sezonu 2023/24.

U pitanju je 20-godišnji štoper Luka Subotić, koji je došao iz Partizanove filijale Teleoptika.

On je zabeležio šest nastupa za U19 selekciju Srbije.

Rođen je u Gornjem Milanovcu, a fudbal je počeo da trenira sa devet godina u Metalcu. Posle toga ga je trener Zoran Kraljević u Partizan. Tu je igrao u mlađim pionirima i pionirima, a je prešao u kadete, odakle je otišao u Teleoptik, gde su mu treneri bili Albert Nađ i Miroslav Čermelj.

- Bio sam član reprezentacije Srbije u kadetima i omladincima, odatle i znam dosta mojih vršnjaka koji su sada u Čukaričkom.

Malo je nedostajalo da Luka prošle godine potpiše ugovor sa Torinom, to se praktično i dogodilo, ali minut po isteku prelaznog roka u Italiji.

- Tačno, trebalo je da pređem u Torino, ali je sva potrebna dokumentacija u Italiju stigla bukvalno jedan minut po završetku roka, pa transfer nije mogao da bude realizovan. Sa ove distance, ne žalim mnogo, na meni je da pokušam da napravim nešto u srpskom fudbalu, a Čukarički je idealna sredina za svakog mladog igrača.

Priznao je 190 centimetara visoki štoper da je odluku o prelasku na Banovo brdo doneo prilično lako.

- Kad mi je spomenuto da me Čukarički želi, bio sam presrećan, nisam mnogo razmišljao. Pričao sam po dolasku sa direktorima Vladimirom Matijaševićem i Goranom Grkinićem, poželeli su mi sreću, kazali da znaju kakav sam igrač i dečko. Imao sam odličnu dobrodošlicu, i hvala svima u klubu na tome.

Na pitanje koje su najbolje karakteristike njegove igre, Subotić je dao kratak odgovor:

- Skok i duel igra, svakako i pas.

Subotić je Istakao da je pratio igre Čukaričkog prethodnih, a posebno prošle sezone.

Bonus video:

- Sigurno je da ostaje žal za Kupom Srbije i drugim mesto u Super ligi, ali bila je ovo odlična sezona za Čukarički. Lično, želja mi je pre svega da budem zdrav i da igram. I da sa novim klubom izborim plasman u Evropu, ujedno da igramo ove sezone što bolje na međunarodnoj, ali i na domaćoj sceni.

Luka dobro poznaje Čukarički, za koji ističe da je njegovom tadašnjem klubu Partizanu bio veliki rival u mlađim kategorijama.

- Znali smo da se i tamo odlično radi u njihovoj školi fudbala, uvek su ti mečevi imali posebnu težinu. Igrao sam nekoliko puta i sa Drezgićem u reprezentaciji, znam i Kovačevića, takođe sam upoznat i sa kvalitetima Serafimovića. Uz nas su i iskusniji igrači, biće to sjajna konkurencija, imamo sve preduslove da nastavimo da se razvijamo.

Na kraju, na pitanje ko mu je fudbalski idol, Subotić je dao jasan odgovor:

- Nemanja Vidić, svi znaju kakav je igrač bio. Najbolji mogući uzor za nas koji igramo na toj poziciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike