Beli dim na Bernabeuu – Real zakazao promociju Belingema!

14.06.2023

17:35

0

Autor: A. Š.

Madridski velikan objavio je završetak posla oko angažovanja engleskog reprezentativca iz Borusije Dortmund

Beli dim na Bernabeuu – Real zakazao promociju Belingema!
Džud Belingem - Copyright Profimedia

Najavljeno-učinjeno, Džud Belingem je novi fudbaler Reala iz Madrida. Već nedeljama unazad svi ugledni i priznati evropski mediji pričaju kako je „kralj“ završio prvo, verovatno i najzvučnije, pojačanje ovog leta, a u sredu je zvanična potvrda stigla i sa „Bernabrua".

Real je u kratkom saopštenju na zvaničnom sajtu objavio postignut dogovor sa Borusijom iz Dortmunda oko transfera engleskog reprezentativca, čija je promocija u Madridu zakazana u četvrtak u podne.

Belingem je sa Realom potpisao šestogodišnji ugovor po kojem će biti jedan od najplaćenijih igrača u timu Karla Anćelotija. Nemački mediji ističu da je Real pristao da plati Borusiji obeštećenje od 103 miliona evra uz bonuse, koji mogu da dostignu ukupnu cifru od 130 miliona.

Belingem je u Borusiju stigao 2020. godine iz Birmingema za 25 miliona evra i za viceprvaka Nemačke odigrao je 132 utakmice uz 24 gola i 25 asistencija.

- Hvala svima u Borusiji, a posebno navijačima. Bila je čast nositi dres Borusije u velikim i malim trenucima. Iako se radujem novoj destinaciji, nikada neću da zaboravim Dortmund. Sve najbolje u budućnosti - izjavio je Belingem za sajt „milionera“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike