Zvezda ga je najavila kao igrača za budućnost! Motika posle pozajmice u Austriji ima novi klub!

12.06.2023

17:11

0

Autor: D. N.

Mrkela je rekao da očekuje da bude ljubimac navijača

Zvezda ga je najavila kao igrača za budućnost! Motika posle pozajmice u Austriji ima novi klub!
Nemanja Motika1 - Copyright FK Crvena zvezda

Nemanja Motika je doveden u Crvenu zvezdu u februraru prošle godine, a sada se zna da će karijeru da nastavi u ljubljanskoj Olimpiji.

- Najavljeno pojačanje visokog profila je naše. Nemanja Motika sutra stiže u Zmajevo gnezdo - napisano je na Tviter profilu Olimpije.

Mladi, 20-godišnji ofanzivac ima i nemačko državljanstvo, a doveden je iz Bajerna. Baš zbog toga, od njega se mnogo očekivalo.

- Trebalo je da bude budućnost Bajerna, a postao je sadašnjost Crvene zvezde. U poslednjih nekoliko godina rasli smo iz sezone u sezonu i postizali dobre rezultate. Želimo da napravimo iskorak prema gore i verujem da ćemo to uspeti, kao i da će Motika svojim talentom pokazati zašto je došao u Crvenu zvezdu i da će biti ljubimac naših navijača - kazao je na promociji sportski direktor Mitar Mrkela.

Sada Motika ide u Olimpiju bez obeštećenja, iako ima ugovor do 2026. godine s tim da Zvezda ima mogućnost zarade. Sav prihod do 1,5 miliona evra, ukoliko Motika bude prodat, ide srpskom šampionu. U slučaju da transfer bude veći od pomenute sume, crveno-beli uzimaju zagarantovanu sumu i još 20 odsto od sume koja prelazi tih 1.500.000.

Inače, Motika je prolećnu polusezonu odigrao na pozajmici u Austriji Luštenau.

Upisao je i dva nastupa za mladu reprezentaciju Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike