Ljuljali su Zvezdu i Partizan, ljuljaće i dalje! Stiže novi trener evropskog pedigrea za nove pobede Javora!

03.06.2023

11:57

0

Autor: G. F.

Ivanjičani ozbiljno rade kako bi nastavili više od veka dugu tradiciju kluba

Ljuljali su Zvezdu i Partizan, ljuljaće i dalje! Stiže novi trener evropskog pedigrea za nove pobede Javora!
Fudbaleri Javora - Copyright MN Press

Fudbaleri i navijači Crvene zvezde i Partizana naučili su nas godinama unazad da gospodare terenima u Superligi.

Dešava se, naravno, da se tu i tamo prospu neki bodovi, da se desi neka senzacija, pa večiti rivali ostanu bez uanpred upisanih bodova.

Manje-više to "upisivanje bodova napred" odnosilo se na veći deo ekipa u Superligi, ali ima i onih koje su uvek davale sve od sebe da budu "kamen spoticanja" crveno-belima i crno-belima. Jedan od takvih klubova je ivanjički Javor. Klub koji ima slogan "Ljuljaj, Javore" i koji je i te kako umeo da zaljulja večite rivale.

 

 

Na večitoj listi Super lige FK Javor je šesti, otkad se u njoj takmiče samo klubovi iz Srbije. Naredna sezona biće 15. superligaška takmičarska godina Javor Matisa. Žestoko su se za to borili u finišu šampionata i izborili se.

Opstali su u eliti zahvaljujući velikoj ljubavi i vizionarstvu porodice Lazović i kompaniji Matis Group, koja svoj klub uvodi u 111. rođendan, trudeći se godinama da svoj poslovni model i iskustvo pretoči na fudbal.

Javor je postao jedan od najvećih brendova regiona i klub prepoznatljiv po razvoju i afirmisanju mladih igrača, koje je uvek, kao po pravilu, transferisao u mnogo veće klubove.

Stojeći odgovorno pred bogatom istorijom, ali i motivisano, da budućnost bude i svetlija od prošlosti, klub se priprema za novu sezonu i korak napred. Ambicije su visoke i plan je da ih igrački kadar i sportski sektor isprate radom i igrama u narednih dvanaest meseci.

Prvi korak je angažovanje trenera evropskog pedigrea i biografije! Sportski sektor izvršiće detaljnu analizu prethodne sezone i na osnovu toga odlučiti na koga od fudbalera računa i u narednoj, s tim što je sigurno da nosioci igre i oni najistaknutiji neće napuštati klub osim u slucaju kapitalnih ponuda na ime obestećenja.

- Probaćemo da izvršimo doselekciju i nadogradnju, koja će omogućiti iskorak u narednom takmičarskom ciklusu - kažu u klubu iz Ivanjice.

Dok su igrači i stručni štab, nakon izborenog opstanka, na zasluženom odmoru, uprava kluba radi na logistici, sportskoj i finansijskoj infrastrukturi za narednu sezonu, sa samo jednim ciljem - da Javor, u skladu sa svojom himnom i unikatnim sloganom, ljulja na terenima širom Srbije!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike