Kapiten Čukaričkog žali za kupom, gol iz kornera je samo mala uteha: Nisam pokušavao posle, bilo bi suludo

26.05.2023

16:42

0

Autor: P.K.

Marko Docić je strelac dva možda najlepša gola u sezoni

Kapiten Čukaričkog žali za kupom, gol iz kornera je samo mala uteha: Nisam pokušavao posle, bilo bi suludo
Marko Docić - Copyright MN Press

Čukarički je obezbedio minimum grupnu fazu Lige konferencija sledeće sezone, ali i dalje mašta o kvalifikacijama za Ligu šampiona. Da bi se to desilo, potrebno je da u poslednjem kolu pobedi Radnički 1923 i da TSC izgubi kod kuće od Vojvodine.

Vrlo uspešna sezona je mogla da bude krunisana osvajanjem Kupa Srbije, ali je Crvena zvezda ipak prosto prejaka za bilo koji klub u Srbiji, tako da je posle preokreta slavila 2:1.

Ipak, Čukarički je više nego osvetlao obraz, vodio je na poluvremenu, u drugom poluvremenu je imao stativu… Prosto, naterao je Zvezdu da radi da bi došla do pobede.

- Znali smo šta nas očekuje u duelu sa Crvenom zvezdom, koja je prilično iskusna ekipa, njihovi igrači imaju mnogo takvih utakmica u nogama. Mi smo bili bez nekoliko važnih igrača, pa smo protiv njih izašli sa čak četiri bonus igrača u poslednjoj liniji. Mogli smo da povedemo i sa 2:0, ali... Posle izjednačenje smo pali na psihološkom planu, brzo smo primili i drugi gol. Opet, u finišu smo zaigrali mnogo bolje, imali još jednu šansu posle prekida, ali je lopta tada pogodila stativu. Tu je bio naš kraj. Želeo bih da čestitam saigračima na izvanrednoj borbi i velikom požrtvovanju. Naravno, čestitam i Crvenoj zvezdi na zasluženom trofeju – kaže kapiten Čukaričkog Marko Docić.

On je bio strelac gola za Čuku, direktno iz kornera, što je skoro sigurno gol sezone u srpskom fudbalu. A to je uradio pošto je Partizanu dao gol sa skoro 40 metara.

- Postoji negde uteha zbog prelepog pogotka, makar kod mene lično. Pokazao sam da gol protiv Partizana nije slučajnost. Drago mi je da sam postigao gol iz kornera, čini mi se prvi takav na Marakani od Piksijevog.

Docić je ove sezone postigao nekoliko veoma bitnih golova. Najlepši su bili ovaj Zvezde u finalu Kupa Srbije, onaj protiv Partizana, kao i pogodak u šestom minutu nadoknade protiv kragujevačkog Radničkog 1923 za pobedu od 3:2.

- Mislim da je najlepši ipak ovaj protiv Crvene zvezde. Nisam posle gola više pokušavao direktno iz kornera, bilo bi suludo. Ali, upravo posle jednog ubacivanja iz ugla Tošić je imao sjajnu šansu, ali je Dragović izbio loptu sa gol-linije. Da smo tada postigli gol, verovatno da bismo se dodatno podigli i osvojili trofej.

U duelu protiv Partizana Docić je imao savet da pokuša direktno iz slobodnog udarca.

- Da, tada mi je Oliver Kovačević, trener golmana, kazao da probam na taj način i postigao sam gol. Za pokušaj direktno iz kornera protiv Crvene zvezde nisam imao savetodavca, jednostavno, osetio sam da može da se desi i uputio sam udarac direktno ka golu.

Za duel protiv Crvene zvezde šef struke Dušan Kerkez promenio je formaciju, u poslednjoj liniji igrao je sa petoricom igrača.

- Imali smo svega dva dana da uvežbamo taktiku. U dve utakmice protiv Crvene zvezde u gostima primili smo čak osam golova. Želja je bila da nešto promenimo, a sve što donosi težina igranja te formacije, nadoknadili smo ogromnom željom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike