Trener Čuke ponosan: Posle dugo vremena prava utakmica protiv Zvezde!

25.05.2023

23:56

0

Autor: P. K.

Dušan Kerkez nije previše tugovao zbog izgubljenog trofeja

Trener Čuke ponosan: Posle dugo vremena prava utakmica protiv Zvezde!
Dušan Kerkez i Miloš Milojević - Copyright MN Press

Blizu je bio Čukarički da napravi iznenađenje na najvećem srpskom stadionu, međutim trofej je ostao u vitrinama „Marakane“. U finalu Kupa Srbije Crvena zvezda je posle preokreta savladala Čukarički (2:1) i tako treći put uzastopno osvojila duplu krunu.

- Čestitam Zvezdi na osvojenom kupu, odnosno duploj kruni. Ponosan sam na ekipu, igrače, sve ljude. Mislim da smo posle duže vremena odigrali protiv Zvezde pravu utakmicu, kako dolikuje finalu. Sigurno ostaje gorak ukus, niko ne voli da gubi – kazao je trener Čuke Dušan Kerkez posle meča, pa dodao:

- Znamo kako Zvezda igra poslednjih godina, koliko je kvalitetna i kako igra na svom stadionu. Mislim da je bilo lepo biti danas na stadionu i gledati finale. Glava gore, imamo još jednu utakmicu da završimo sezonu kako dolikuje.

Šta je falilo da napravite podvig?

- Moram biti ponosan na igrače, jer smo promenili sistem i vežbali smo ga samo dva dana. Ali, ja sam verovao u njihov kvalitet i inteligenciju da se prilagodimo. Falilo je svežine, pre svega emocionalno. Kraj je sezone, hajde, neću da tražim alibi da li mi je falilo igrača, da nije bilo onog sa Vojvodinom, bili bismo svežiji i pružili bolji otpor Zvezdi.

Kome su najviše trebale reči utehe i da li je Docić možda vežbao?

- Nema reči utehe, ja sam rekao da sam ponosan. Svi će pamtiti ovo finale. Bez obzira koliko je u javnosti delovalo da mi ne možemo ništa da uradim protiv godinama najbolje ekipe u zemlji, mi smo pružili otpor. Moraju da dignu glavu – naglasio je strateg Čukaričkog, pa se osvrnuo na gol direktno iz kornera kapitena Marka Docića.

- Nije prvi put da on iznenadi, ne iznenadi, on je kvalitetan igrač. On je lice Čukaričkog, ponosan sam što treniram takvog momka, nadam se da će još dugo biti u Čukaričkom – kazao je Kerkez.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike