Milojeviću smetali zvižduci, iznenadilo ga skandiranje navijača: Hvala i upravi što mi je dala šansu

26.05.2023

00:21

0

Autor: P.K.

Zvezda je osvojila treću uzastopnu duplu krunu, ali trener je čvrsto na zemlji

Milojeviću smetali zvižduci, iznenadilo ga skandiranje navijača: Hvala i upravi što mi je dala šansu
Miloš Milojević - Copyright MN Press

Baš kakav je bio tokom celog mandata u Crvenoj zvezdi, Miloš Milojević je ostao isti takav i posle osvajanja istorijske treće duple krune – miran, otvoren i dostojanstven.

Zvezda je posle preokreta pobedila Čukarički 2:1 i tako davno odbranjenoj tituli dodala i kup. Milojeviću je ostala još jedna utakmica i onda prestaje da bude trener Zvezde.

- Finala se igraju da bi se pobeđivala, nema tu puno filozofije. Mislim da smo jako dobro ušli u utakmicu, kontrolisali meč, kao što se dešava u fudbalu, kada promašite neke šanse, kada ste pospani u njihovom šesnaestercu, dođe kazna. Uvek kažem da mora da se nastavi da se veruje u to što se radi, momci su to uradili, ja im čestitam. Nije lako da se osvoji titula šest kola pre kraja, pa stalno motivisati igrače. Nisu mi se svideli zvižduci na kraju, moraju ljudi da shvate da je kraj sezone, da je 25. maj, da se svi spremaju za nešto veliko od septembra.

Nije Milojević zaboravio ni rivala.

- Čestitam Čukaričkom na jako dobroj utakmici, utakmica je išla malo više njima na ruku nego nama. Docić je postigao onaj gol, znamo da je kvalitetan igrač, da je fenomenalni izvođač prekida. No, finale je tu da se pobedi, istorija je ispisana, nadam se da će sledeći trener koji bude ovde, samo podebljavati tu istoriju.

Govorili ste da Pešić čuva municiju za kup, a danas je on sam doneo preokret

- Špic treba da postiže golove, nepravedna je kritika prema njemu. Dao je mnogo važnih golova ove sezone, malo smo prestrogi prema njemu. Treba ovde napadača kao što je bio Pavkov, koji znaju kako se igra domaće prvenstvo. Jedno je igrati Evropu, a drugo domaća takmičenja. Treba Srbiji više ovakvih utakmica, otvorenih, neizvesnih. Volim ja da dobijemo 4:0, 5:0, ali to nije dobro za nas, ne možemo tako postati bolji, a i publici je bolje.

Imate li sada posle istorijske duple krune osećaj velikog pobednika?

- Možda trenutno nisam ni svestan, jer je kraj utakmice bio pre sat vremena. Srećan sam, ali moj problem je što ja ne znam puno da se radujem ni puno da plačem. Srećan sam zbog tih momaka, znam koliku smo energiju uneli. Dobro smo funkcionisali i kada dobro funkcionišete, uvek dođu rezultati. Ponosan sam što sam od uprave kluba dobio priliku da budem trener u ovoj istorijskoj sezoni, koja je bila važna jer donosi nešto što se čekalo tri godine. Značila je mnogo i sa sportskog i sa finansijskog aspekta. Mogu da budem ispunjen.

Na poluvremenu ste gubili 1:0, šta ste rekli igračima?

- Rekao sam da mora da postoji veća hrabrost, da verujem u njih, ali se u istoriju ne ulazi za 75, ili 90 odsto, nego sa 120 odsto. Morate stalno da ih motivišete, kad ste osvojili titulu šest kola pre kraja, znate da dolazi novi trener, svašta se piše, to su neuobičajene stvari kada si trener. Ni u jednom klubu nisam bio da smo toliko ozbiljno radili zadnje nedelje. Mislim da nije ispravno da se kup igra zadnje nedelje. Bilo bi bolje i praćenije da se igra finale u martu, a da finale prvenstva bude finale.

Pomenuli ste da majice za osvojenu titulu i kup nećete nositi u Švedsku – šta ima u Švedskoj? Pisalo se da preuzima AIK…

- Tamo sam nastanjen. Znam zašto me to pitate, ali prerano je za povratak u Švedsku. Sviđa mi se uređenje, prave spektakl od utakmica. Kvalitet lige nije iznad naše, intenzitet je malo jači, ali to bi za mene trenutno bilo "step down" (korak nazad). Ne postoji opcija. Možda postoji interesovanje…

Na kraju je trener sam dodao:

- Hvala navijačima, dirnuli su me na kraju, nisam očekivao skandiranje. To je najmanje što sam mogao da doprinesem da osvojimo kup i prvenstvo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike