Zvezda odbranila duplu krunu! Pešić trofej Kupa ostavio u vitrinama Marakane! (FOTO/VIDEO)

25.05.2023

23:00

0

Autor: A. Š.

Na stadionu „Rajko Mitić“ odigrano zanimljivo finale Kupa Srbije

Zvezda odbranila duplu krunu! Pešić trofej Kupa ostavio u vitrinama Marakane! (FOTO/VIDEO)
Miloš Milojević i Milan Borajn sa peharom Kupa Srbije - Copyright MN Press

Ispisana je istorija večeras na stadionu "Rajko Mitić". Pobedom posle preokreta u finalu Kupa protiv Čukaričkog, fudbaleri Crvene zvezde treći put uzastopno odbranili su duplu krunu i postali prva ekipa na ovdašnjim prostorima koja je uspela da ostvari taj podvig - 2:1.

Završnica masovnijeg takmičenja opravdala je sva očekivanja i prva je šteta što se na stadionu "Rajko Mitić" nije okupilo više od nekoliko hiljada gledalaca, koji sigurno nisu nijednog momenta zažalili što su se po kišnoj majskoj večeri našli na tribinama zdanja u Ljutice Bogdana.

Tri gola, od kojih je jedan postignut direktno iz kornera, dve stative, pregršt sjajnih prilika na obe strane i na kraju, po svemu viđenom potpuno zaslužena pobeda Zvezde. Jer, kada se podvuče crta posle 90 i kusur minuta fudbala na "Marakani", crveno-beli jesu bili bolji i konkretniji rival, iako nije puno nedostajalo da sredinom prvog poluvremena Čukarički dođe do velikih 0:2.

U jeku Zvezdinog početnog naleta gosti su došli do vođstva. I to na, za veliku većinu pristunih na stadionu, šokantan način. Samo nekoliko sekundi pošto je stativa sačuvala mrežu Borjana, Docić je direktno iz kornera matirao kapitena crveno-belih za vođstvo Brđana.

Ređale su se potom šanse na obe strane. Dragović je, posle još jednog prekida gostiju, na gol liniji sprečio totalni šok zvezdaša, u finišu prvog poluvremena Ivanović je na gotovo identičan način sačovao vođstvo gostima pred veliki odmor, posle kojeg je usledio potpuni preokret.

Taman kada su se sa zapada "Marakane" sačuli prvi zvižduci, Pešić je poravnao rezultat. Kangva je izveo korner sa leve strane, a iskusni napadač je glavom na drugoj stativi doneo veliku radost na najvećem srpskom stadionu u 61. minutu, da bi 15-ak minuta kasnije i drugi put na meču matirao Belića.

Najveći deo posla tom prilikom odradio je Bukari, oduzimanjem lopte na 40-ak metara od gola otvorio je kontru Ivaniću i Pešiću, koji je iskusnom golmanu Brđana sa desetak metara proturio loptu kroz noge za, ispostavilo se na kraju, konačnih 2:1.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Zvezda je odbranila duplu krunu! Crveno-beli su u finalu Kupa savladali posle preokreta Čukarički 2:1.

90. MINUT - Igraće se četiri minuta nadoknade vremena.

87. MINUT - Pokušao je Badamosi "makazicama" sa desetak metara, ali je lopta otišla preko prečke.

82. MINUT - STATIVA! Mnogo, mnogo sreće za Zvezdu. Docić je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, uputio je centaršut, ali loptu niko nije zakačio. Srećom po Borjana, na putu do mreže isprečila se stativa.

78. MINUT - Rodić menja Azarova. Dva minuta kasnije dvostruka promena kod Brđana. Tomović je na terenu umesto Miladinovića, a Stojanović je zamenio Kovačvića.

76. MINUT - GOOOL! Zvezda vodi 2:1, strelac je Pešić! Veliki deo posla odradio je Bukari, koji je sjajno oduzeo loptu na 40-ak metara od gola Brđana, Ivanić je potom idealno proigrao iskusnog napadača, koji je proturio loptu kroz noge Beliću za vođstvo crveno-belih. 

74. MINUT - Golman Čukaričkog Belić dobija žuti karton zbog zadržavanja vremena.

72. MINUT - Menja Milojević. Katai je mesto na terenu ustupio Rakonjcu. Odmah je imao priliku nekadašnji napadač Čukaričkog, šutirao je glavom posle kornera, ali je Belić bio na mestu.

64. MINUT - Prva promena kod gostiju. Ovusu menja Adžića.

61. MINUT - GOOOL! Pešić je izjednačio! Izveli su crveno-beli korner sa leve strane, prvi put je odbrana Čukaričkog malo posustala i odmah je usledila kazna. Pešić je na drugoj stativi glavom poslao loptu u mrežu.

59. MINUT - Začuli su se veliki zvižduci sa Zapada najvećeg srpskog stadiona. Ipak, tada je sa severne tribine "pojačan ton", ali deluje da Zvezdina publika polako gubi strpljenje.

57. MINUT - Nova dobra prilika za Zvezdu. Ivanić se namestio iskosa sa leve strane, gađao je kontra gornji ugao, ali je lopta otišla preko prečke. Odmah potom dvostruka promena u Zvezdi, Viga je zamenio Nikolić, a  Kangu Kangva.

55. MINUT - Gotovo ni iz čega mogao je Čukarički do drugog gola. Iz potpune inicijative Zvezde sevnula je kontra gostiju, Eraković se okliznuo oko sredine terena, pa je Adžić ostao u situaciji jedan na jedan sa Vigom. Ipak, Argentinac je bio uspešniji u tom duelu i tako sprečio veće probleme za Borjana.

48. MINUT - Prvi pokušaj u drugom poluvremenu imao je Katai. Izuzetno snažno je šutirao sa 20-ak metara, ali preko gola.

46. MINUT - Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić". Nije bilo promena u sastavima u odnosu na početak meča.

- Uprkos nepovoljnom rezultatu navijači Crvene zvezde daju sve od sebe kako bi dali doatni vetar u leđa Kataiju i drugovima da dođu do izjednačenja.

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme! Čukarički vodi protiv Zvezde 1:0!

45+2 MINUT - Bukari je promašio zicer! Izveli su crveno-beli brzi kontranapad, brzonogi ofanzivac Zvezde utrčao je u kazneni prostor, dobio loptu u noge, ali je veoma slabo šutirao sa desetak metara pa je Belić uspeo da interveniše. U nastavku akcije pokušao je Ivanić, ali je ušao u mrtav ugao, pa deluje i da nije mogao bolje.

41. MINUT - Najbolja šansa za Zvezdu. Posle kornera sa leve strane, u kaznenom prostoru Čukaričkog stvorila se velika gužva. Lopta je pošla ka praznoj mreži Brđana, ali se u poslednjem trenutku pojavio Đorđe Ivanović i sprečio već viđen gol.

39. MINUT - Zvezda sve jače pritiska gol Brđana. Kanga pokušava šutevima sa distance, ali defanzivci Čukaričkog zasad uspevaju da kontrolišu te pokušaje dovoljno dobro da Belić nema previše posla.

32. MINUT - Rasplamsala se igra posle gola Docića. Čukarički je imao još jednu veliku šansu posle kornera, Borjan je bio savladan, ali je Dragović izbacio loptu sa gol linije.

21. MINUT - GOOOL! Vodi Čukarički, Docić je matirao Borjana iz kornera!

20. MINUT - STATIVA! Velika prilika za Čukarički. Docić je sjajno proigrao Adžića, njegov šut je Borjan odbranio. Na loptu je natrčao Badamosi, ali je lopta posle njegovog šuta završila na stativi.

15. MINUT - Nova povoljna situacija za Zvezdu. Azarov je centirao sa leve strane, ali Pešić u kaznenom prostoru nije najbolje zahvatio loptu na desetak metara od gola.

10. MINUT - Crveno-beli su punim gasom krenuli na gol Čukaričkog, ali terensku inicijativu zasad nisu materijalizovali konkretnijom prilikom.

3. MINUT - Zapretila je Zvezda. Katai je izveo slobodan udarac malo iskosa sa leve strane, sa preko 20 metara. Prebacio je živi zid, Belić je uspeo da odbrani, ali je ispustio loptu u peterac. Srećom po Brđane, tu nije bilo nijednog igrača u crveno-belom dresu.

1. MINUT - Meč je počeo. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Čukaričkog, koji u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine.

 

 

- Tradicionalno, pre početka finala Kupa Srbije svirana je državna himna. 

- Da li zbog kišnog vremena u Beogradu ili nečeg drugog, tek deluje da je interesovanje navijača Crvene zvezde za ovaj meč manje nego što se možda očekivalo.

- Sat vremena pre početka meča jak pljusak spustio se u Beogradu. Evo kako je to izgledalo na stadionu "Rajko Mitić".

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Azarov, Mijailović, Kanga, Bukari, Katai, Ivanić, Pešić.
ČUKARIČKI: Belić, Rogan, Drezgić, Kovačević, Tošić, Stevanović, Ivanović, Miladinović, Docić, Adžić, Badamosi.

24sedam/P. K.
 

- Zvezdi ukrali trofej Lige šampiona! Šta iz kluba poručuju uoči finala Kupa Srbije?

Trener Čukaričkog pred finale citirao Željka Obradovića.

- Zvezda je apsolutni favorit, ali Milojević pamti Borac, Sartid, Železnik... Trener govorio i za čime žali što nije uradio na "Marakani".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike