Trener Čukaričkog citira Žoca pred finale, spremni smo za uživanje: Svašta nam se dešavalo ove sezone, možda i konferenciju ponovimo...

24.05.2023

11:22

0

Autor: P.K.

I trener i kapiten priznaju da su autsajderi protiv Crvene zvezde, ali jedva čekaju meč

Trener Čukaričkog citira Žoca pred finale, spremni smo za uživanje: Svašta nam se dešavalo ove sezone, možda i konferenciju ponovimo...
Dušan Kerkez - Copyright MN Press

Jedna utakmica za trofej, to je finale Kupa Srbije. Trener Čukaričkog Dušan Kerkez i kapiten Marko Docić jedva čekaju meč, a šef struke citirao je i Željka Obradovića, ali je i "pecnuo" organizatore i rivala.

Naravno, Zvezda je favorit i to trener ne spori.

- Praznik fudbala, tako bi to trebalo da bude finale Kupa. Sigurno da je Zvezda favorit zbog svega urađenih u ovoj sezoni i poslednjih godina. Čestitam im na osvojenoj tituli, ali to ne umanjuje naš učinak ove sezone i naš uspeh. Sve utakmice smo igrali na strani, čak i finale i pokazali smo da smo s razlogom u finalu – sve smo pobedili, nismo primili gol. Najteži mogući protivnik, ali to je jedna utakmica, borimo se za trofej, autsajderi smo, ali mislim da ćemo dati mnogo bolje izdanje nego u prvenstvu. Raduje me što igramo pred velikim brojem gledaoca. Svi koji izađu na teren daće sve od sebe, ovakve prilike se dešavaju jednom u životu. Ako imate bar jedan promil šanse, zašto ne dati sve od sebe i probati da se osvoji trofej?

On je rekao da su ciljevi zacrtani pre sezone ispunjeni, ali kadrovskih problema uvek ima.

- Uvek ima problema kad je kadrovska situacija u pitanju, zato imamo veliki roster. Najlakše je meni da sad tražim alibi, ali citirao bih košarkaškog trenera Željka Obradovića: "Umor je samo u glavi. Sve ide iz glave". Nikakva premija sutra i bonusi i novci ne mogu njima da donesu ekstra motiv. Naravno da je bitno kad završite karijeru koliko ste osvojili da biste mogli da izdržavate familiju, ali te fotografije, trofeji, te uspomene, to je nešto što svakom najviše znači.

Koga definitivno neće biti?

- Ako bih krenuo da nabrajam sve, ovo bi potrajalo. Ne mogu na tri igrača koji su na pozajmici iz Zvezde: Popović, Pankov, LučićStefan Kovač je povređen, oporavio se, ali nije spreman fizički i Sisoko. Ibrahim Ndijaje, koji je dugo povređen.

Šta vi kažete na činjenicu da se igra na Zvezdinom stadionu? Da li ste vi bili za to?

- Bio bi žreb, pa opet bismo mogli da dođemo u tu situaciju. Razmišljao sam mnogo na tu temu. Ovde se ne odlučuje pre sezone gde se igra finale, nego svi očekuju Crvenu zvezdu i Partizan, pa neće ni jedni ni drugi da pristanu unapred da ne igraju kod kuće. Pretpostavljam da je to razlog. Meni je čudno da je praznik fudbala, a da ovako organizujemo konferenciju, da nije zajednička. Iskreno, bolje je da igramo na Zvezdinom stadionu, jer će biti više publike. Ovde smo mogli pred tri-četiri hiljade, a na Zvezdinom možda i pred 20.000. To je praznik fudbala. U Srbiji ima pomaka u infrastrukturi, ima mnogo novih stadiona, možda ćemo uskoro gledati finale na nekom drugom stadionu… A gledam u drugim zemljama, sve konferencije, svi su zajedno, praznik fudbala. Dobro, nama se svašta dešavalo ove sezone, dva puta smo igrali ponovo, možda ćemo i ovu konferenciju da ponavljamo, ali dobro…

Da li ste vežbali?

- Nismo vežbali za ovu utakmicu specijalno. Dosta nekih igara, ne volimo da završimo nerešeno, pa ostanemo da radimo penale, pa napravimo i neku zabavu na kraju. To je pitanje ko je inspirisan, ko je umoran, a, naravno, i ko se plaši i ko se ne plaši. Velike su utakmice, ne možete da terate nikoga.

Kapiten Marko Docić rekao je da ceo tim jedva čeka utakmicu:

- Sigurno nas očekuje najteža utakmica u dosadašnjem delu sezone, ali najlepša. Borili smo se cele godine da dođemo do samog finala. U komunikaciji sa saigračima, svi jedva čekamo da izađemo na teren. Neće nam biti lako jer je ispred nas najbolji tim u Srbiji i koja igra odličan fudbal, posebno na svom terenu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i podrže nas da pobedimo sutra i da na najbolji način zaokružimo sezonu.

Čukarički je odigrao "pola meča" više od Zvezde (prekinut duel sa Vojvodinom), ima li problema sa umorom? I da li će te podleći pod pritiskom?

- Jesmo odigrali 30 minuta više, ali ne mislim da je to neki umor. Prošlo je vremena od tada, imali smo vremena da se odmorimo i pored utakmice sa Voždovcem. U ovakvim utakmicama adrenalin radi i tu nema mesta za umor. Mislim da samo ne treba sutra da izađemo sa dozom straha, treba da izađemo samo da uživamo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike