Zvezda je apsolutni favorit, ali Milojević pamti Borac, Sartid, Železnik: Moramo da budemo odgovorni da nam ne dođu glave

24.05.2023

12:16

0

Autor: P.K.

Trener govorio i za čime žali što nije uradio u Zvezdi, ali ima jednu poruku

Zvezda je apsolutni favorit, ali Milojević pamti Borac, Sartid, Železnik: Moramo da budemo odgovorni da nam ne dođu glave
Miloš Milojević - Copyright MN Press

Još jedna utakmica i dupla kruna. Crvena zvezda je favorit protiv Čukaričkog u finalu Kupa Srbije, ali Miloš Milojević ističe da se njegova ekipa neće opuštati, naglašavajući razliku između ligaških i kup mečeva, pogotovo ako je taj kup meč i finale. 

Zvezda je ove sezone pobedila Čukarički, redom: 2:0, 3:0 i 4:0, ali Milojević pamti poraze u finalu kupa kad su crveno-beli bili apsolutni favoriti...

- Očekujem jednu dobru utakmicu, mislim da je i termin evropski, da se privikavamo na ono šta klub čeka na jesen. Očekuje nas ekipa Čukaričkog, jedna poletna, mlada ekipa, bore se za jedini preostali trofej. Želim da moji momci još jednom pokažu ozbiljnost i odgovornost i da pred dobro popunjenom ili punom Marakanom osvojimo i drugi trofej u sezoni. Ne želim da slavim unapred, nadam se da ćemo osvojiti još jedan trofej.

Kad autsajder iznenadi

Zvezda jeste aposlutni favorit, ali to je bila i protiv banjalučkog Borca 1988, protiv Sartida 2003. i Železnika 2005, pa je izgubila sve tri u finalu kupa.

- Te utakmice ćemo navesti kao opomenu, a to sam pominjao za svaku utakmicu: To je najmasovnije takmičenje i gde timovi iz drugog i trećeg ranga idu 200 ili 250 odsto i vrlo lako mogu da vam naprave problem ako se opustite. Pozivam na odgovornost, naša obaveza je da igrači budu koncentrisani svih 90 minuta.

Jedan predstavnik medija je primetio da je Zvezda ove sezone "tri puta lako" dobijala Čukarički…

- Tri puta smo ih dobili. Nije bilo lako, možda rezultatski, ali nije bilo lako. Ovo je totalno drugačija utakmica, finale nema veze sa prvenstvom. Oslabljeni su, ali Čukarički je ekipa koja je sistemski izbacivala mnogo mladih igrača i puno su ti igrači igrali bez opterećenja i mogu da vam dođu glave. To što je bilo sa Čukaričkim je prošlo, svaki pas je bitan.

Ako pobedite, to će biti treća uzastopna dupla kruna, jedinstven podvig i u zemlji i u regionu. Šta taj podatak znači za vas?

- Pre svega odgovornost i dodatni motiv. Puno je bilo dobrih trenera i dobrih igrača bilo ovde, a svakako se oni upisuju u istoriju Crvene zvezde, a to nije lako jer znate kakva je istorija ovog tima.

Da li ste vežbali penale?

- Penali se ne vežbaju tako, postoji sistem. Kad igrači na treningu šutiraju penale, vi vodite evidenciju koliko ih je pogodio. Ako je neko šutnuo 20, a pogodio 19, onda je on siguran u spisku. To je više puta sreća. Možete vi da budete proračunati, ali kad je stres, gol se smanji i može da dođe do promašaja. Plakao sam zbog penala na Kipru protiv Omonije, a radovao se u finalu švedskog kupa.

Ovo je vaša pretposlednja utakmica kao trenera Zvezde, da li vam je zbog nečega žao možda?

- Što nisam osvojio Ligu Evrope (smeh). Ne postoji žal, zadrška - to je patetično, a ja nisam patetičan čovek. Dosta toga dobrog smo uradili, pružili smo šansu mladim igračima. Znam da ovo nije Primera ili Serija A, ali da 35 utakmica, uz šest Dekijevih, ostanete neporaženi, pokazuje da smo bili stabilni. Neke stvari smo objektivno dobro uradili, neke smo objektivno mogli bolje. Negde nismo imali sreću, ali tu sreću nismo zaslužili. Možda da se izađe iz grupe, pa makar Konferencija, ali dobro, nekad se ne poklopi vreme rada i rezultati. Srećan sam što sam bio tu kad smo uzeli titulu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike