Njukasl sprema nešto dosad neviđeno na fudbalskoj pijaci! 11 Galaktikosa, jedan Srbin – ukupna vrednost više od 450 miliona funti!

25.05.2023

17:10

0

Autor: A. Š.

Svrake su se posle dve decenije vratile u Ligu šampiona, prebogati Saudijci žele da pokažu svu svoju finansijsku moć

Njukasl sprema nešto dosad neviđeno na fudbalskoj pijaci! 11 Galaktikosa, jedan Srbin – ukupna vrednost više od 450 miliona funti!
Nejmar i Sergej Milinković-Savić - Copyright Profimedia

Vratio se Njukasl posle dve decenije u Ligu šampiona i sprema se odmah da napravi bum! Najbogatiji klub Premijer lige, ukoliko je verovati izveštajima „As-a“, na predstojećoj pijaci želi da pokaže svu svoju finansijsku moć, pa je označio 11 „galaktikosa“ čija je ukupna vrednost na tržištu prelazi 450 miliona funti. A nama je posebno zanimljivo što se na njoj nalazi i jedan Srbin!

Jasno je u startu da crno-beli dres neće obući svih 11 igrača koji se nalaze na listi želja prebogatih Saudijaca, ali nema dileme da će potencijalni dolazak bilo koga od ovih 11 imena predstavljati ogromno pojačanje za Edija Hauija.

Krenimo od onoga što je navijačima u Srbiji najzanimljivije. Na listi potencijalnih letnjih pojačanja „svraka“ nalazi se Sergej Milinković-Savić. I to nije nikakva novost, pošto se potencijalni reprezentativac već nekoliko prelaznih rokova dovodi u vezu sa Njukaslom.

A najveće bombe trebalo bi da stignu iz Premijer lige. Na vrhu liste želja kluba sa „Sent Džejms parka“ nalazi se Hari Kejn. Kapiten Totenhema nikada nije bio bliži izlaznim vratima londonskog kluba, a potencijalni problem za Njukasl moglo bi da bude to što se engleski napadač poslednjih nedelja sve snažnije povezuje sa prelaskom u Mančester junajted.

I sva je prilika da „đavoli“ i „svrake“ neće samo oko njega lomiti koplja, pošto je druga „zver“ koja se nalazi na listi Njukaslovih „galaktikosa“ Brazilac Nejmar. Ipak, menadžer Njukasla Edi Haui ranije je isticao kako bi u svojoj ekipi najradije izbegao najveća fudbalska imena.

Džejms Medison iz Lestera, Liverpulov Rajan Gravenbah i Arsenalov Musa Dijabi, takođe bi bilo rado viđeni na severu Engleske, kao i ofanzivac madridskog Atletika na pozajmici u Čelsiju Žoao Feliks.

Thesun.co.uk
 

Podsetimo, Njukasl je od dolaska novih vlasnika 2021. godine na pojačanja već potrošio nešto više od 286 miliona evra, a povratkom u Ligi šampiona sasvim je jasno da će ultrabogatim vlasnicima samo nebo biti granica u pokušaju da stvore što konkurentniji tim u borbi sa najvećim klubovima Starog kontinenta.

Zanimljivo je i to da će „svrake“ rivale u elitnom takmičenju čekati u četvrtom šeširu i već sada je izvesno da će biti najnepoželjniji poslednji izvučeni rival u nekoj od grupa, tim pre ukoliko se Hauijevoj ekipi priključi neko od nabrojanih ili neko od onih koji se još nalaze na listi želja: Samjuel Čukvueze, Ebereči Eze, Mohamed Kudus, Dominik Soboslaj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike