Nakon UEFA i FSS-a i Tužilaštvo ispituje nameštanje u srpskom fudbalu! Kolubara i još dva kluba predmet istrage!

25.05.2023

16:33

0

Od procene dokaza, zavisi ishod lige

Nakon UEFA i FSS-a i Tužilaštvo ispituje nameštanje u srpskom fudbalu! Kolubara i još dva kluba predmet istrage!
Fudbaleri Kolubare Lazarevac - Copyright MN Press

Fudbalski savez Srbije, nakon signala iz UEFA kaznio je lazarevačku Kolubaru oduzimanjem devet bodova zbog sumnji da su učestvovali u nameštanju mečeva, a ubrzo je klubu dozvoljeno da se žali. Subotički Spartak i Mladost GAT su kažnjeni samo novčano.

Dok se čeka reakcija nove komisije, stigla je reakcija iz Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu, koje je danas formiralo predmet radi provere da li su fudbalski klubovi Kolubara iz Lazarevca, Spartak iz Subotice i Mladost iz Novog Sada učinili krivično delo dogovaranje ishoda takmičenja u Superligi Srbije.

Prethodno je prijavu FSS-u podnela Evropska fudbalska unija (UEFA), zbog sumnjivih ishoda mečeva SLS Mladost - Kolubara i Kolubara - Spartak.

- U pravcu utvrđivanja svih činjenica i provera verovatnosti navoda iznetih u sredstvima javnog informisanja, tužilaštvo je zahtevalo prukupljanje potrebnih obaveštenja radi preduzimanja svih mera i radnji u cilju otkrivanja krivičnog dela i učinioca - rekla je za Tanjug portparol tog tužilaštva Jelena Živojinović.

Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i ocene svih prikupljenih dokaza Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu će o daljem toku postupka obavestiti javnost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike