Dok Juve čeka kaznu, Alegri ispričao šta mu je na duši! Sad je na klubu da odluči!

21.05.2023

18:33

0

Autor: 24sedam

Savezni apelacioni sud treba da donese konačnu odluku o kazni za torinski tim

Dok Juve čeka kaznu, Alegri ispričao šta mu je na duši! Sad je na klubu da odluči!
Masimilijano Alegri - Copyright Profmedia

Masimilijano Alegri želi da ostane na klupi Juventusa iako sezona nije bila dobra. Uz to bilo je oduzimanja, pa i vraćanja bodova.

- Moramo da odbranimo drugo mesto. Matematički, potrebna su nam tri boda kako bismo završili sezonu među četiri najbolja kluba. Psihički smo jaki cele sezone, moramo ovako da nastavimo - rekao je Alegri.

Juventus nije ispunio ciljeve ove sezone, pošto je u polufinalu Liga Evrope eliminisan od Sevilje. Trenutno je drugi na tabeli Serije A sa 69 bodova, ali nastup torinskog kluba u Ligi šampiona naredne zavisi od kazne Fudbalskog saveza Italije.

- Razgovarao sam sa vlasnicima kluba i rekao sam svoje mišljenje. Nema sada smisla pričati o budućnosti, jer slede važne utakmice. Imam dve godine ugovora. Što se mene tiče, 100 odsto ostajem. Ako se ja pitam - biću tu i dalje - dodao je trener Juventusa i istakao da veruje da rukovodstvo kluba veruje u njega.

- Razočaran sam Ligom Evrope i Kupom Italije, ali za sada smo drugi na tabeli. Ispred nas je samo Napoli. Da, bitni su rezultati. Klub će na kraju da donese odluku - zaključio je Alegri.

Italijanski mediji navode da će sutra Savezni apelacioni sud da donese konačnu odluku o kazni za Juventus.

Pojedini mediji tvrde da će torinski klub da bude kažnjen oduzimanjem 12 bodova zbog falsifikovanja finansijskih izveštaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike