Zbog ovoga Duci napušta Juventus? Vlahovića zvala tri velika kluba i poslala ponude

21.05.2023

06:47

0

Autor: P.K.

Menadžer objasnio kompletnu situaciju

Zbog ovoga Duci napušta Juventus? Vlahovića zvala tri velika kluba i poslala ponude
Dušan Vlahović - Copyright Profimedia

Srpski napadač Dušan Vlahović mogao bi posle samo godinu i po dana da napusti Juventus i opet postane jedan od glavnih aktera u prelaznom roku koji počinje 1. jula.

Avantura Ducija u "staroj dami" nije ispunila očekivanja. Doveden je januara 2022 za 82 miliona evra iz Fiorentine, a njegova budućnost ponovo je sada neizvesna.

Situaciju je objasnio Masimo Brambati, bivši italijanski fudbaler i sadašnji fudbalski menadžer, u intervjuu za TMW Radio.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih Vlahović želi da pređe u drugi klub jeste neslaganje sa trenerom Juventusa, Maksom Alegrijem.

- Sa tehničke strane, ponavljam, ako si želeo identitet i želeo si da osvojiš nešto, imao si dva puta: ili drugog trenera, budući da Alegri nikada nije pružio identitet čak ni kada je osvajao prvenstva više puta, ili ako želiš da razvijaš mlade igrače i takođe želiš da osvojiš nešto, moraš izabrati drugog trenera. Veza između srpskog napadača i italijanskog trenera prolazi kroz težak period. Zbog toga ga je Alegri na polufinalnom meču Lige Evrope protiv Sevilje ostavio na klupi.

Da bi opravdao Vlahovićevu želju da napusti Torino, Brambati je naveo kao argument da su crno-beli već finansijski amortizovali transfer.

- Posle godinu i po dana sa Vlahovićem, već je amortizovana godina bruto plate i dobar deo uloženog novca.

A onda je menadžer dodatno "dosolio" celu priču:

- Tri kluba su dala ponudu. Po mom mišljenju, Juve će ozbiljno razmotriti ove ponude. Svi timovi su značajnog profila, jer su to Čelsi, Bajern Minhen i Atletiko Madrid.

Interes Atletika za Vlahovića nije nov, pošto su bili vrlo blizu da ga dovedu pre nego što je prešao u Juventus.

Prema pisanju Mundo deportiva, već su imali igračevo "da", ali je Fiorentina učinila sve da taj transfer ne bude realizovan. Sada, dve godine kasnije, glasine ponovo kruže.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike