Zvezdi samo bod u Kragujevcu! Uspavanka do pred kraj, a onda drama (FOTO/VIDEO)

20.05.2023

17:58

0

Autor: P.K.

Utakmica za zaborav, samo poslednjih pet minuta sa uzbuđenjima

Zvezdi samo bod u Kragujevcu! Uspavanka do pred kraj, a onda drama (FOTO/VIDEO)
Detalj sa meča - Copyright FK Crvena zvezda

Uglavnom dosada i podela bodova u Kragujevcu. Tokom 84. minuta nismo videli ništa vredno pomena, a onda su "sevnula" dva gola.

Radnički 1923 - Crvena zvezda 1:1 (0:0).

Nema se mnogo šta reći za ovaj meč osim finiša. U prvom poluvremenu su viđene dve šanse Zvezde i jedna poluprilika Radničkog.

Drugo poluvreme je uglavnom proteklo u sličnom tonu. Na oko sat vremena igre smo videli nekoliko uzbuđenja. Prvo je u 57. minutu Kangva iz kornera pronašao Kataija, koji je bio sam na petercu, ali je slabo probao glavom.

Posle toga je Radnički imao dve šanse i pravo je malo čudo kako nije dao gol. U 63. minutu Vidović je bio nebranjen na osam metara posle greške Spajića, ali je šutirao pored gola! Ovo je bilo bolje od penala, ali se spetljao igrač Radničkog.

Samo minut kasnije Zorić je uzeo poklonjenu loptu i šutirao, ali visoko preko gola. "Đavoli" su tu morali da zatresu mrežu…

Posle tih uzbuđenja nastavljena je "uspavanka", ništa se nije dešavalo, a onda je Miloš Milojević uveo Ivanića, da proba da unese bar malo duha i živosti. On mu je odmah to vratio, samo pet minuta kasnije postigao je prelep gol. Ušao je sa leve strane šesnaesterca, "otvorio" nogu i gađao suprotni ugao, tačno pod prečku! Majstorija!

No, radost Zvezde je kratko trajala, jer Luka Zorić odmah donosi izjednačenje. Odigrao je Radnički neobičnu akciju, uz malo sreće: Čolović je prošao po desnoj strani, centrirao na drugu stranu, Evandro je uhvatio glavom maltene na liniji i vratio unazad, Maksimović je samo produžio do Zorića, koji zakucava u mrežu!

Živnuli su tu timovi, bilo je i malo varnica, tako da smo od 89. minuta videli četiri žuta kartona, iako pre toga nije bio pokazan nijedan. Ipak, za preostalo vreme i tri minuta nadoknade nije moglo mnogo šta da se uradi, tako da se može konstatovati da je remi pravedan rezultat.

BLOG UŽIVO:

Kraj meča, 1:1

90+3. minut: Bližimo se remiju... Nijedan karton 89 minuta, a onda četiri. Tri za Radnički, jedan za Zvezdu.

86. minut: GOOOOL!!! Luka Zorić odmah donosi izjednačenje! Kakva akcija Radničkog! Čolović je prošao po desnoj strani, centrirao na drugu stranu, Evandro je uhvatio glavom maltene na liniji i vratio unazad, Maksimović je samo produžio do Zorića, koji zakucava u mrežu!

84. minut: GOOOOOOL!!!! Ivanić! Ušao je sa leve strane šesnaesterca, otvorio nogu i gađao suprotni ugao, tačno pod prečku! Majstorija!

78. minut: Mirko Ivanić ulazi umesto Mijatovića. Azarov je probao, ali Leković opet brani. Pitanje je da li je Ivanić bio uopšte predviđen da igra, ali Milojević pokušava da donese malo fudbala ovde...

73. minut: Đorđe Maksimović menja Luku Milunovića u Radničkom. Uzbuđenja su kratko trajala, nastavljena je uspavanka...

66. minut: Eraković ulazi umesto Spajića, koji se žali na povredu. Azarov menja Rodića, što znači da Milojević menja levu stranu odbrane.

64. minut: Odmah nova šansa! Zorić je ukrao loptu i šutirao, ali visoko preko gola!

63. minut: Kakva šansa za Radnički! Ovo je morao da bude gol. Vidović je bio nebranjen na osam metara posle greške Spajića, ali je šutirao pored gola! Ovo je bilo bolje od penala, ali se spetljao kapiten Radničkog. 

57. minut: Najbolja šansa na meču! Kangva je izveo osmi korner, Katai je bio sam na petercu i glavom je probao, ali je Leković opet na mestu! Ovo je bilo blizu!

55. minut: Dobra akcija Zvezde, ali Mitrović to seče. Beograđani imaju prvi korner u drugom poluvremenu, sedmi ukupno, ali ništa...

54. minut: Zvezda je krenula jako drugo poluvreme, ali ništa ta inicijativa ne znači. Skoro ništa se ne dešava na meču, ostalo je na učinku iz prvog poluvremena: Zvezda dve šanse, Radnički polupriliku.

46. minut: Oba trenera su promenila igrače. U Radničkom je Evandro zamenio Jovanovića, a u Zvezdi su na terenu Nikolić i Mituljkić umesto Lekovića i Mitrovića.

Kraj prvog poluvremena, 0:0

45. minut: Kraj prvog poluvremena, 0:0

39. minut: Radnički je posle kornera krenuo u kontru, ali su pasovi bili slabi, a onda je Jovanović prejako dodao ka Čoloviću i lopta je otišla u aut.

38. minut: Rakonjac je sjajno iz blizine probao glavom, ali je Leković još jednom sjajno odbranio! Najbolja prilika na meču!

31. minut: Lepa akcija Zvezde konačno, Rodić je dobro šutirao, ali je Leković odlično odbranio. I opet prekid, Jovanović je ostao na zemlji...

28. minut: Vidosavljević očigledno nije mogao da nastavi meč, pa umesto njega ulazi Dragoljub Srnić. Sada se Zorić pomera unapred kod Radničkog, koji je duže od tri minuta bio sa igračem manje u polju jer se Vidosavljeviću ukazivala pomoć.

22. minut: Četvrti prekid od početka meča. Sada je Vidosavljević na travi posle duela sa Milunovićem, ukazuje mu se pomoć. Od 22 minuta na semaforu, nije se igralo oko pet. Potpuna dosada od utakmice, oba tima kao da žele samo da odrade meč. Dvojica igrača Radničkog se već zagrevaju.

15. minut: Fina šansa za Radnički, njihov prvi pokušaj na meču. Zorić je šutirao posle dugog centaršuta, ali neprecizno.

10. minut: Neočekivano mnogo prekida i oštrih duela, iseckan je meč potpuno.

6. minut: Nema mnogo dešavanja na terenu. Katai je probao sa oko 16 metara, ali je lopta otišla daleko preko gola.

- Počeo je meč!

- Radnički i Crvena zvezda igrali su ukupno 54 puta do sad. U prvenstvu je odigrano 30 utakmica, u kupu pet, a 19 su bile prijateljske. Zvezda je ubeležila 41 pobedu, 10 puta je bilo nerešeno, a samo tri puta je slavio Radnički 1923. Gol razlika iznosi 113:23 u korist Crvene zvezde.

- Igrači su na teren, meč uskoro počinje.

Trener crveno-belih Miloš Milojević odlučio je da dosta izmeni sastav za ovaj okršaj, kako bi što više standardnih fudbalera odmorio za duel protiv Čukaričkog u finalu Kupa Srbije, koji se igra sledećeg četvrtka.

Crvena zvezda: Vasiljević - Spajić, Milunović, Leković - L. Nikolić, Kangva, Srnić, Mitrović - Mijatović, Katai - Rakonjac.

Blog uživo:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike