Čukarički pristao da se finale igra na "Rajku" iako tri godine nije igrao kup kod kuće, Matijašević objašnjava: Da se ne lažemo...

19.05.2023

14:24

0

Autor: P.K.

Sportski direktor Brđana racionalno i normalno objašnjava zašto je uslišena Zvezdina molba

Čukarički pristao da se finale igra na "Rajku" iako tri godine nije igrao kup kod kuće, Matijašević objašnjava: Da se ne lažemo...
Vladimir Matijašević - Copyright FK Čukarički

Čukarički se plasirao u finale Kupa Srbije, pošto je pobedio Vojvodinu 1:0 i u ponovljenom meču polufinala u Novom Sadu.

To je bila četvrta utakmica u kupu koju je Čukarički ove sezone igrao u gostima, a finale se igra u sredu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić", tako da će Brđani vezati pet mečeva u kupu u gostima.

Štaviše, Čukarički tri godine nije odigrao kup utakmicu kod kuće! Poslednja je bila u junu 2020, polufinale protiv Vojvodine. Naredne sezone je ispao već u početku u Loznici, pa sezonu kasnije je pobedio Pazar u gostima, a onda ispao na penale od Radnika u Surdulici.

Zašto je onda Čukarički pristao da igra u gostima? Sportski direktor Vladimir Matijašević je odgovorio i odgovor je sasvim racionalan – biće više navijača na "Rajku", a i na Banovom brdu bi ionako bilo više Zvezdinih pristalica, a cilj je da finale kupa bude praznik fudbala.

- Čukarički je pozitivno odgovorio na molbu Crvene zvezde da meč za trofej bude odigran na stadionu "Rajko Mitić". Bili smo spremni i da susret organizujemo na našem stadionu na Banovom brdu, i on bi sigurno bio pun, ali da budemo realni, većinski navijačima Crvene zvezde. Pristali smo da igramo na Marakani, samo iz razloga što finale Kupa Srbije mora da bude praznik fudbala, i da na tom meču bude što više gledalaca, a očekujem da će interesovanje biti veliko.

Čukarički je treći, ali ima isti broj bodova kao i drugoplasirani TSC. Ta dva kluba se bore za drugu poziciju i mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Matijašević  kaže da klub ima najviše ambicije u finišu sezone.

- Borićemo se za trofej, sportski, na terenu, pokušati da po drugi put u istoriji osvojimo Kup Srbije. Verujem da će se svi igrači do četvrtka oporaviti i da će biti spremni za veliko finale, pa ko bude bolji neka pobedi. Gostovali smo u svim rundama Kupa do sada, neće nam biti problem da to još jednom učinimo.

Meč polufinala protiv Vojvdine se igrao od početka jer su pravila FSS drugačija u odnosu na Superligu, tako da to što je Čukarički vodio 2:0 u utakmici koja je dan ranije prekinuta u 33. minutu – nije značilo ništa.

Matijašević je zahvalio Vojvodini i istakao da Čukarički želi da gaji prijateljstvo sa svim klubovima u Srbiji.

- Pre svega, hvala gospodi Dragoljubu Zbiljiću, Dušanu Bajatoviću i Marku Jovanoviću, kao i svim ljudima iz Vojvodine na čestitkama. Takođe, i na gostoprimstvu u prethodna dva dana. Prijateljski smo klubovi, i tako treba da bude sa svim timovima u Srbiji, a da onaj ko je bolji pobedi na terenu. Uvek ćemo biti fokusirani na prijateljstva, za dobrobit svih nas koji radimo u srpskom fudbalu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike