Kup definitivno ne vodi u Evropu! Vojvodina propustila priliku da igra bolji rang!

18.05.2023

18:39

0

Autor: A. S.

Novosađane svakako očekuju kvalifikacije, ali za takmičenje nižeg ranga

Kup definitivno ne vodi u Evropu! Vojvodina propustila priliku da igra bolji rang!
Trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije - Copyright MN Press

Poraz Vojvodine u polufinalu Kupa Srbije, od ekipe Čukaričkog sa 1:0, znači samo jedno - ovo takmičenje u tekućoj sezoni, Srbiji neće dati još jednu ekipu u Evropi.

Po propozicijama, šampion Kupa ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, međutim, za titulu će se boriti Crvena zvezda i Čukarički, obe ekipe koje imaju stabilno mesto u Superligi, pa su svoju kartu za Evropu već obezbedili.

U ostalom, kao i TSC koji je juče poražen u Bačkoj Topoli od crveno-belih.

Vojvodini preostaje da u dva meča do kraja Superligi, sa Partizanom u direktnom okršaju i TSC-om, pojuri četvrto mesto, koje vodi u kasniji početak kvalifikacija za Ligu konferencije.

Prema trenutnom stanju na tabeli, Crvena zvezda će svakako direktno u grupu Lige šampiona, a dilema je već na drugoj poziciji, između Čukaričkog i TSC-a. Drugo mesto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a treće u borbu za Ligu Evrope, uostalom kao i osvajač Kupa.

Vicešampion Srbije, igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona i imaće zagarantovanu celu jesen makar u Ligi Evrope, dok klub koji završi prvenstvo na trećem mestu, igra u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a imaće zagarantovanu makar grupnu fazu Lige konferencije.

Partizan sada juri potvrdu četvrte pozicije ili dve pobede i iznenađenje na ostalim terenima u Srbiji, kako bi mogao da se nada nekom jačem takmičenju. Ukoliko ostanu četvrti, igraće u kvalifikacijama iz trećeg kola. Vojvodinu, koja je trenutno peta, čekaju kvalifikacije u Ligi konferencije, iz drugog kola.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike