Zvezda u poslednji čas pobedila Vojvodinu! Derbi nije imao rezultatskog značaja, ali će se pamtiti (VIDEO)

13.05.2023

20:34

0

Autor: P.K.

Trijumf bukvalno u poslednjim sekundama meča

Zvezda u poslednji čas pobedila Vojvodinu! Derbi nije imao rezultatskog značaja, ali će se pamtiti (VIDEO)
Osman Bukari - Copyright MN Press

Nije Vojvodina uspela da treći put uzastopno odnese bod sa "Marakane". Posle sjajnog drugog poluvremena u kome su Novosađani izjednačili, Kings Kangva je u 94. minutu, bukvalno nekoliko sekundi pre kraja doneo trijumf Crvenoj zvezdi.

Na kraju, Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (1:0).

Prvo poluvreme je u potpunosti pripalo Crvenoj zvezdi. Bukari je već u devetom minutu doveo domaće u prednost. Ostao je sam na desnoj strani, namestio se i savladao večeras sjajnog Lazara Carevića.

Vojvodina je probala da nastavi da igra otvoreno, ali je Zvezda toliko jako pritisnula da su gosti u pojedinim trenucima imali teškoća da izvedu loptu iz svog šesnaesterca.

Ređale su se šanse, ali golova nije bilo, tako da se na poluvreme otišlo sa 1:0.

E, onda je krenuo šou. Trener Vojvodine Radoslav Batak uveo je u igru Nikolu Čumića i Iva Baraja u drugom poluvremenu, a oni su mu se odužili samo deset minuta kasnije!

Čumić je sjajno prodro po levoj strani i centrirao, a Baraj je skočio i doneo izjednačenje Vojvodini!

Nažalost, on se tada povredio i morao je da izađe iz igre da mu se pruži pomoć. Lekari su, međutim, ocenili da je bolje da ne nastavlja, tako da je morao da bude zamenjen.

Taj gol je očekivano otvorio meč, počelo je da se igra jako brzo po klizavom terenu natopljenom kišom.

Ređale su se šanse na obe strane, Zvezda ih je imala više, pogodila je i stativu, dok je na drugoj strani Čumić imao sjajnu priliku da savlada Milana Borjana, ali trećeg gola nije bilo.

Zvezda je izvela 12 kornera, ali uzalud. Igrao se 94. minut, delovalo je da će Vojvodina treći uzastopni put ostati neporažena na "Rajku Mitiću", ali onda je iz jednog napada Kangva snažno šutirao i doneo trijumf Zvezdi.

Ispostavilo se u poslednji čas, jer je samo nekoliko sekundi posle toga sviran kraj meča!

Imala je publika i te kako šta da vidi, iako meč nije imao rezultatski značaj: Zvezda je odavno odbranila titulu, a Vojvodina obezbedila Evropu i to se ne može promeniti.

BLOG UŽIVO:

Kraj meča! Pobeda Zvezde 2:1.

94. minut: Izgledalo je da će Vojvodina odoleti i osvojiti psihološki važan bod, ali je Kangva iz daljine savladao Carevića!

91. minut: Opet šut Zvezde i 11. korner za njih, ali Carević brani kao car!

89. minut: Odličnu šansu je imao Čumić! Opet je prodro po levoj strani, imao je mesta da šutne, ali je lopta otišla preko gola. Odličan, odličan ritam u drugom poluvremenu.

83. minut: Odlično drugo poluvreme, dostojno derbija! Mijatović je imao sjajnu šansu, jako je šutirao, ali je Carević odlično odbio loptu. Ona je otišla u korner, ali su pogrešili igrači Zvezde, tako da udarac iz ugla nije izveden.

75. minut: Očekivano, živnula je utakmica posle izjednačenja. Ima šansi na obe strane, trči se mnogo. Eraković je pogodio stativu, a Azarov je posle silnog prodora šutirao pored gola. Klizav je teren od kiše, ima mnogo proklizavanja.

70. minut: Stefan Mitrović je izašao, a ušao je Aleksandar Pešić da pojača napad. Pomeriće se Jovan Mijatović iza napada. U Vojvodini Nemanja Nikolić menja Jovana Miloševića.

62. minut: Baraj se povredio prilikom skoka kada je dao gol. Izašao je da mu se pruži pomoć. Ipak ne može da nastavi, na terenu je Veljko Simić.

57. minut: Gooooool! Čumić pronalazi Baraja, a on glavom smesta loptu u mrežu! 1:1 Po levoj strani je prošao Čumić i dodao Senegalcu, koji glavom smešta loptu u mrežu. Obojica ovih igrača su ušli u drugom poluvremenu, tako da je Batak napravio pun pogodak. 

50. minut: Zukić je pronašao Antonijevića, koji je probao iz mrtvog ugla. Borjan je bio siguran, bila je to teška pozicija za šut, ali beležimo prvi udarac ka golu za Novosađane. Iz kornera posle toga nije bilo baš ništa.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme! Izmene u Zvezdi: Nemanja Milunović i Irakli Azarov ulaze umesto Uroša Spajića i Milana Rodića. Kod Vojvodine su ušli Nikola Čumić i Vuk Bogdanović, a izašli su Radomir Milosavljević i Igor Jeličić. Gosti će sada igrati sa četvoricom pozadi. 

Kraj prvog poluvremena, 1:0

44. minut: Jovan Milošević je zamalo bio u šansi. To je najizglednije što je Vojvodina bila golu, u koji nema nijedan udarac do sada...

34. minut: Rakonjac je zapretio iz daljine, ali je pogodio odbranu Vojvodine. Posle kornera se ništa bitno nije desilo. Dosta je usporio meč sada...

31. minut: Zvezda sada opseda gol Carevića, kome je sve teže. Domaćin sada ima problema da iznese loptu iz šesnaesterca i pređe pola.

21. minut: Bukari je mogao do drugog gola, ali je Carević sada uspeo da odbrani. Nedugo posle je Zvezda imala još jednu šansu posle kornera, ali je golman Vojvodine opet bio na mestu. Njegova već četvrta odbrana.

17. minut: Gelor Kanga je pokušao na svoj način - prebacio je loptu na desnu nogu i snažno šutirao iz daljine, ali je lopta završila iznad prečke. Zvezda je usporila igru, imaju rezultat koji im odgovara, i strpljivo kreiraju napade. Vojvodina, za sada, nije uspela da napravi ozbiljniju pretnju.

13. minut: Nije se promenila igra Vojvodine i dalje pokušava da igra ispred Zvezdinog gola. Nije loš meč za sada.

9. minut: Gooooool! Bukari! Iz polukontre Katai je na oko 20 metara dodao loptu u levo Bukariju, koji je bio sam i neometano desnicom, neodbranjivo zakucao loptu u mrežu!

4. minut: Beležimo prvu priliku na meču: Bukari je probao, ali je Carević bio na mestu i uhvatio loptu. Golman Vojvodine je kratko odbio loptu, pokušao je Stefan Mitrović da je pokupi, ali nije stigao.

- Marko Gobeljić i Mirko Ivanić dobili su dresove za 200 odigranih utakmica u Zvezdi: 

- Počeo je meč!

- Igrači su na terenu, pozdravljaju se. Kiša blago pada, uskoro počinje meč...

- Miloš Milojević je blago promešao, a ni Radoslav Batak nije izveo najjači sastav, jer je na klupi ostavio Veljka Simića, Nikolu Čumića, Filipa Malbašića.

- Vojvodina na klupi ima sledeće igrače: Nikola Simić, Iv Baraj, Vuk Bogdanović, Aleksandar Busnić, Nikola Čumić, Nemanja Ljubisavljević, Filip Malbašić, Vladimir Miletić, Nemanja Nikolić, Veljko Simić, Ivan Vukčević.

- Zvezdine rezerve: Nikola Vasiljević, Irakli Azarov, Mirko Ivanić, Kings Kangva, Stefan Leković, Jovan Mijatović, Nemanja Milunović, Lazar Nikolić, Aleksandar pešić, Jegor Prucev, Slavoljub Srnić.

- Vojvodina ume da bude jako neprijatan gost Zvezdi, pošto je odolevala poslednja dva puta na "Marakani" - avgusta 2021. bilo je 0:0, a u februaru ove godine 1:1.

- Ovo su sastavi:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković, Spajić, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Mitrović, Katai – Rakonjac

Vojvodina (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Vitas, Traore, Antonijević – Topić, Zukić – Jeličić, Kabić, Milosavljević– Milošević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike