Zvezda neće odmarati igrače protiv Vojvodine iz poštovanja prema sebi i protivniku, ali i trofeju

12.05.2023

18:22

0

Autor: P.K.

Rekord je motiv, ali nije primarni pred okršaj dva crveno-bela tima

Zvezda neće odmarati igrače protiv Vojvodine iz poštovanja prema sebi i protivniku, ali i trofeju
Miloš Milojević - Copyright MN Press

Crvena zvezda dočekuje u subotu Vojvodinu u meču koji je obično derbi Superlige, ali koji rezultatski praktično nema značaja: beogradski crveno-beli su već odbranili titulu, a novosadski su izborili Evropu i imaju samo teorijske šanse da iz Lige konferencija izbore Ligu Evrope.

Ipak, trener Zvezde Miloš Milojević rekao je da neće nikoga odmarati, niti rotirati, već da će igrati najjači sastav. Ne samo zbog Superlige, već i zbog Kupa Srbije, gde njegov tim u sredu igra polufinale.

A da li je dodatni motiv i da se ostane neporažen i tako postavi još jedan rekord?

- Svakako da predstavlja dodatni motiv, ali motiv je uvek da se pobedi svaka utakmica i to se ne menja nikad, ni pred sutrašnji meč protiv Vojvodine, koja je u jednoj jako dobroj seriji. Očekujem dobru utakmicu u kojoj će uživati i navijači.

Rotacije u timu?

- Nećemo odmarati igrače, do kraja sezone imamo još pet eventualnih utakmica. Mislim da smo toliko dobro radili i trenirali da i bez treninga i odmora, možemo pet utakmica da odradimo i da igramo sa jedanaestoricom. Nikada do sada nismo igrali samo sa 11 igrača, nećemo ni sada, zadovoljni smo mladim igračima, tako da nećemo ni njih previše sputavati. Probaćemo da nađemo dobar balans, da ne bude to mladi ili stari, već da bude tim koji je kompetetivan iz respekta pre svega prema nama i činjenici da želimo pobedu, a i prema protivniku kao što je Vojvodina, koja je u vrhu tabele.

U februaru je bilo 1:1, a predstavnici medija su ocenili da je Vojvodina tada igrala otvoreno…

- Mislim da nismo bili na istoj utakmici. Pošto nisu igrali otvoreno, već bili veći deo utakmice ispred svog šesnaesterca i pokušavali kontrama da nas ugroze, iz jedne jesu. Mislim da je prvih 35 minuta bilo najbolje odigranih, pored utakmice protiv TSC, ali pošto se sve bazira na rezultatu, svakako jesu odigrali dobru utakmicu i uzeli nam bod na Marakani. Očekujem ih i sutra, agresivne, dobre nakon izgubljene lopte, da budi direktni, imaju igrače koji su veoma direktni u napadu, tako da mislim da niti mi njih možemo, niti oni nas mogu da iznenade.

Interesovao je medije i razlog izostanka Aleksa Viga na prethodnim utakmicama.

- Izostanak je iz razloga što smo hteli da rotiramo, hteli smo da probamo da vidimo da li možemo da dobijemo od Lazara neke stvari više nego što smo dobijali od Viga, nešto smo dobili, nešto nismo. Mislim da su kvalitativno veoma blizu jedan drugog i to im i olakšava i otežava, da mogu da igraju i jedan i drugi.

Da li će Azarov biti prva opcija na poziciji levog beka do kraja sezone?

- Prva ili druga nije bitno. Bitno je šta nam treba u kojoj utakmici. Imamo dva leva beka, njega i Rodića. Znamo kakve kvalitete poseduje Milan Rodić i da je dosta umoran nakon tri ili četiri godine igranja bez zamene. Imamo taj luksuz da u nekim utakmicama možemo da ga odmorimo, negde nam treba, negde više Azarov, to su sve neke taktičke stvari.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike