Duljaj moli navijače Partizana pred povratak publike: "Molim vas, samo do-đi-te! Nedostajete i meni i timu"

13.05.2023

17:02

0

Autor: P.K.

Iako "grobari" ratuju protiv uprave, treneru Partizana fale na mečevima

Duljaj moli navijače Partizana pred povratak publike: "Molim vas, samo do-đi-te! Nedostajete i meni i timu"
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Partizan pokušava nekako da se domogne kvalifikacija za Ligu šampiona, dočekuje u nedelju Radnički 1923, a na tom meču će biti navijača, jer su crno-beli odradili kaznu FSS zbog incidenata na Banovom brdu.

Tada su "grobari" prekinuli meč i nisu dozvolili da se igra jer su bili besni na upravu, odnosno na Milorada Vučelića i Miloša Vazuru i realno je očekivati da će protiv njih skandirati i u nedelju. Trener Igor Duljaj ne želi da se meša u taj sukob, ali poziva navijače da dođu.

- Politiku kluba ne vodim, trener sam, gledam šta je najbolje za tim i Partizan. Trošim energiju samo na stvari na koje mogu da utičem. Neka navijaju, skandiraju šta god žele, samo neka dođu. Meni znače, a i ekipi. Ako tim dobro igra, onda će naterati ljude da ga bodri veći deo utakmice. Očekujem samo da dođu. Nedostaju mi, verujem i timu. Protiv TSC nije bilo obeležja, ali su bili prisutni. Zato, molim vas, do-đi-te.

Kako sve to utiče na tim?

- Volim kad se mi, treneri, kolege, držimo zajedno, kad smo pozitivni u "Zemunelu". Neke druge stvari utiču na igrače, ali život donosi i nepredviđene okolnosti. Pritisak? To je kad te kući pitaju imali šta da se jede. Pritisak je zapravo borba za egzistenciju. Na mene slični komentari ne mogu da utiču, ali može da me zaboli kad mnogi "vole" Partizan, a ne žele mu dobro. To me boli i mnogo mi je krivo.

Duljaj priznaje da nisu velike šanse Partizana da se domogne Lige šampiona.

- Sigurno neće ispustiti prednost, uz dužno poštovanje prema rivalima s kojima igraju, veoma teško će izgubiti bodove. Čukarički i TSC imaju sudbinu u svojim rukama, igraju odlično... U ovom trenutku razmišljam samo o utakmici sa Radničkim. Mnogo toga zavisi od drugih rezultata, ali sve pada u vodu ako ne odradimo no što se od nas traži. Radnički je nezgodan rival, već nas je uskratio za bodove, moramo da budemo oprezni. Najvažnije je kako ćemo mi izgledati. Ne sme da bude opuštanja ni ako budemo vodili 2:0 ili 3:0, to nas je koštalo gubitka velikog broja bodova na našem stadionu. Ako vidim prvi znak opuštanja, uslediće reakcija sa klupe.

Što se kadrovske situacije tiče, za Partizan neće moći da igra Kristijan Belić (kartoni), u konkurenciju se vraća Nemanja Jović posle suspenzije; Samed Baždar je obnovio povredu skočnog zgloba, a golman Nemanja Stevanović i vezista Patrik Andrade se tek priključili timskim treninzima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike