Zvezdin promašaj se vraća na Marakanu, gde nema mesta za njega: Hoće li se pronaći rešenje za igrača koji je doveden kao pojačanje?

10.05.2023

19:43

0

Autor: P.K.

Nova pozajmica ili prodaja, ostanak u klubu, kako izgleda, nije opcija...

Zvezdin promašaj se vraća na Marakanu, gde nema mesta za njega: Hoće li se pronaći rešenje za igrača koji je doveden kao pojačanje?
Filipo Falko, arhiva - Copyright MN Press

Crvena zvezda je u pokušala da reši problem i sebi i Filipu Falku (31) pozajmicom u Italiju, ali to se, nažalost obe strane, nije obistinilo, pa sad tako ima novu glavobolju u finišu sezone.

Sezona za zaborav u italijanskom fudbalu, samo 14 mečeva u Seriji B bez ikakvog učinka i povreda zbog koje se neće vraćati do kraja prvenstva, znači da ga Kaljari neće otkupiti i da tokom leta ponovo mora u Beograd, gde je ugovorom vezan za Crvenu zvezdu!

Lokalni mediji su izvestili da kupovina Filipa Falka nije opcija za Kaljari ni u pod kojim  uslovima, bilo da se kroz baraž domognu Serije A ili da ostanu u drugoligaškom karavanu.

U  Zvezdi, koja se sprema za Ligu šampiona, mesta za njega naravno da nema. Kupljen za 1.200.000 evra, stigao je iz Lećea na insistiranje Dejana Stankovića, ali nikada nije opravdao uloženo.

Ugovor Crvene zvezde i Filipa Falka traje do leta 2024. godine, a postoji nekoliko opcija.

Jedna od njih je sporazumni raskid, druga nova pozajmica u Italiju, gde Falko ima koliko-toliko izgrađen imidž, a treća prodaja, ako se pojavi neki klub zainteresovan za ofanzivnog vezistu. Čini se da su najmanje šanse da se "Mesi iz Salenta" dokaže novom treneru crveno-belih, Baraku Baharu.

Falko je u Crvenoj zvezdi odigrao 36 mečeva, uz učinak od šest golova i četiri asistencije. Za to vreme je osvojio dve titule i dva Kupa Srbije, ali nije uspeo da ugrozi dominantne pozicije Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike