Partizan može do borbe za Ligu šampiona, ali mu neće biti lako! Evo šta Valjku treba za drugo mesto u Superligi!

01.05.2023

21:49

0

Autor: A. Š.

Raspored crno-belima donekle ide na ruku, ali osim toga što nemaju pravo na grešku najviše zavise od rezultata direktnih rivala TSC-a i Čukaričkog

Partizan može do borbe za Ligu šampiona, ali mu neće biti lako! Evo šta Valjku treba za drugo mesto u Superligi!
Rikardo Gomeš i Aleksandar Filipović - Copyright MN Press

Partizan se večeras vratio u borbu za mesto koje naredne sezone u kvalifikacije za Ligu šampiona. Kada su bili priterani uza zid, kada im ništa drugo osim pobede nije odgovaralo, izabranici Igora Duljaja odigrali su jedan od najboljih mečeva ove sezone i sa "TSC arene" odneli tri ogromna boda (3:1).

Ipak, crno-beli i dalje ne drže sudbinu u svojim rukama. Četiri kola pre kraja sezone, Urošević i drugovi imaju četiri boda manje od TSC-a i Čukaričkog koji trenutno dele drugu poziciju, a da bi na kraju došli do vicešampionskog zvanja fudbaleri Partizana moraće da imaju barem bod više od direktnih rivala kada se podvuče crta.

Jer, pravila su jasna… Ukoliko posle plej-of faze Superlige Srbije više timova bude imalo isti broj bodova, rangiraće se po plasmanu posle završetka ligaškog dela sezone, a Partizan je tu u najslabijoj poziciji jer je u doigravanje za titulu ušao sa četvrtog mesta.

Malo više razloga za optimizam Valjku daje pogled na raspred do kraja sezone, s obzirom na to da će samo jednom igrati van stadiona iz Humske, ali na najvećem izazovu do kraja sezone – protiv Vojvodine u Novom Sadu. Potencijalna mina TSC-u bi moglo da bude gostovanje u Novom Pazaru, dok Čukarički do kraja takmičarske godine neće ići van Beograda.

RASPORED DO KRAJA

2. TSC (65)

G Radnički KG
D Voždovac
G Novi Pazar
D Vojvodina

3. ČUKARIČKI (65)
D Vojvodina
D Novi Pazar
G Voždovac
D Radnički KG

4. PARTIZAN (61)
D Novi Pazar
D Radnički 1923
G Vojvodina
D Voždovac

5. VOJVODINA (61)
G Čukarički
G Crvena zvezda
D Partizan
G TSC

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike