Duljaj se poverio posle pobede u Bačkoj Topoli: Teško je naterati Rikarda i Natha da igraju ono što trener želi!

01.05.2023

22:16

0

Autor: A. Š.

Trener crno-belih hvalio rivala i kolegu Lazetića, pa istakao: Od prvog dana pokušavam da nametnem nešto što ja želim

Duljaj se poverio posle pobede u Bačkoj Topoli: Teško je naterati Rikarda i Natha da igraju ono što trener želi!
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Partizan je posle dugo vremena zaličio na tim u skladu sa renomeom kluba. Posle nekoliko izuzetno turbulentnih nedelja u kojima je gotovo izgubio šanse da sezonu završi barem kao vicešampion, Valjak je na nedavnom 170. večitom derbiju nagovestio izlazak iz krize, koji je potvrdio večeras u Bačkoj Topoli.

Sa jednim od direktnih rivala u borbi za mesto koje naredne takmičarske godine vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, Urošević i drugovi dali su svima do znanja da još nisu dali poslednju reč, savladavši TSC 3:1.

- Omogućili smo publici da uživa u fudbalu. Izuzetno teška utakmica za nas jer smo bili pod pritiskom, kao i TSC. Oni su zasluženo na drugom mestu, jer igraju fantastičan fudbal, naročito u fazi napada – kazao je posle meča trener crno-belih Igor Duljaj i dodao:

- Igrali smo danas kao tim, znali smo da Žarko odlično analizira protivnika tako da smo bili skoncentrisani kada oduzmemo loptu da idemo u brze kontre. Postigli smo brzo gol, dali drugi i u drugom poluvremenu je bilo to što je bilo.

Osetio je mladi strateg potrebu da posle veoma značajne pobede otkrije i poneki detalj iz svlačionice.

- Treba puno vremena da vaš tim igra kako vi želite. Ako treniraš jako igraćeš i na utakmici isto tako. Trudimo se da naši treninzi budu slični kao i utakmica. Teško je naterati Rikarda i Natha da igraju ono što trener želi, donekle sam uspeo u tome.

Svestan je i te kako Duljaj činjenice da apsolutno ništa ne zavisi od njegovog tima u borbi za vicešampionsko zvanje.

- Ovo je samo jedna utakmica, TSC i Čukarički su ispred nas. Mogu da pohvalim svoj tim, nije lako postići tri gola protiv TSC-a u gostima. Sudbina nije u našim rukama, to drže kolega Lazetić i kolega iz Čukaričkog, moj tim samo treba da se bori do kraja. Od prvog dana ovde pokušavam da nametnem nešto što ja želim. Igrači su shvatili značaj utakmice, bili motivisani terenom i stadionom – kazao je na kraju Igor Duljaj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike