Još samo potpis! Real pokazao veličinu i oteo najtraženiju "robu" ovog leta! Imamo prvu "stotku"!

04.05.2023

06:50

0

Autor: P.K.

U Engleskoj je mogao da uzme više para, ali ga je privukao "sportski projekat". Real ima osnovu za budućnost i naslednike za čarobnjake...

Još samo potpis! Real pokazao veličinu i oteo najtraženiju "robu" ovog leta! Imamo prvu "stotku"!
Džud Belingem - Copyright Profimedia

Navodno postoji velika šansa da Džud Belingem postane novi fudbaler Real Madrida, prenosi dobro obaveštena Marka! Iako još uvek nije ništa potpisano, Marka tvrdi da su se Mančester siti i Liverpul navodno već pomirili s porazom u trci za ovim igračem.

Načelni dogovor je postignut sa igračem, a on će potpisati ugovor do 2029. godine.

Iako sa Borusijom Dortmund još nije bilo zvaničnog dogovora, očekuje se da će se problemi izbeći, jer su obe strane dobro upoznate sa svojim pozicijama, a klubovi su u dobrim odnosima. Iako Borusija neće dobiti svih 140.000.000 evra koliko je tražila, obeštećenje će se kretati u rangu od 100.000.000 do 120.000.000 evra. 

Ako do transfera dođe, Belingem će biti prvi igrač čiji će se transfer ovog leta meriti u devet cifara. Tri moćna kluba su se otimala za njegove usluge, a Real Madrid je tu samo dokazao svoju veličinu, radeći na ovom transferu godinu dana

Borusija Dortmund nema razloga za nezadovoljstvo jer su prošlog leta Erlinga Halanda prodali Sitiju u transferu vrednom 60.000.000 evra. Belingem bi mogao biti duplo skuplji od Halanda i približiti se rekordu kluba, koji drži Usman Dembele sa obeštećenjem od 140.000.000 evra. 

Iako bi Belingem mogao da zaradi više novca u Engleskoj, Real Madrid mu je ponudio sportski projekat koji je već privukao Orelijena Čuamenija i Eduarda Kamavingu. Ova trojica igrača bi u narednim godinama trebalo da izrastu u Realovu kičmu i zamene magove kakvi su Luka Modrić, Toni Kros i Kazemiro. 

Belingem je u Dortmund došao iz Birmingema za 25.000.000 evra i odlazi kao jedan od najtalentovanijih vezista u svetu, što će Borusiji doneti oko 100.000.000 evra profita.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike