Partizanov Španac ostavlja fudbal: Bio je izdanak Barselone, kapiten Mesiju i Pikeu, u Srbiji bio previše tih

28.04.2023

13:25

0

Autor: D. P.

Završio karijeru

Partizanov Španac ostavlja fudbal: Bio je izdanak Barselone, kapiten Mesiju i Pikeu, u Srbiji bio previše tih
Copyright MN Press

Španski fudbaler Mark Valijente koji je u sezoni 2018/19 nosio dres Partizana odlučio je da u 37. godini prekine sa aktivnim igranjem fudbala.

Valijente je izdanak Barselonine fudbalske akademije, čuvene "La Masije", u kojoj je, prema legendama, bio kapiten generacije sa Mesijem, Pikeom i Fabregasom.

- Vreme je da se sklonimo. Težak trenutak, ali poželjan jer sam mnogo uživao na putu. Hvala tata što si bio miran dok si gledao moj trening u Granoljersu. Hvala ti mama za hiljadu sati koje si sama provela na trgu, dok sam ja pokušavao da prevaziđem sećanje na toke. Hvala ti, dušo, što si me pratila celim putem, a da nisam ni pitala zašto sam doneo tu odluku. To je ljubav. Sada imamo (DVA) hiljadu razloga da nastavimo da ispunjavamo svoje planove. I hvala svima koji su se smejali i plakali svih ovih godina pored mene - napisao je Valijente.

 

Valijente je posle Barselone, nosio dres Sevilje, Valjadolida, Makabija Haife... Poslednje dane igračke karijere proveo je u Indiji.

U Partizan je došao na poziv Miroslava Đukića, ali je po dolasku Save Miloševića u klub odlučeno da njegovo mesto zauzme Strahinja Pavlović.

Pavlović je posle godinu dana u timu otišao u Monako za iznos veći od 10.000.000 evra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike