Derbi kola igra se u Bačkoj Topoli, trener TSC-a blista: Očekuju od nas da dobijamo Zvezdu, porasle su ambicije

26.04.2023

17:29

0

Autor: P.K.

Svi će gledati okršaj drugog i trećeg na tabeli

Derbi kola igra se u Bačkoj Topoli, trener TSC-a blista: Očekuju od nas da dobijamo Zvezdu, porasle su ambicije
Žarko Lazezić - Copyright MN Press

Zvuči neobično, ali rezultatski najveći derbi 32. kola Superlige nije duel Partizana i Crvene zvezde, pošto je razlika među njima sada 28 bodova, već duel drugog i trećeg tima – Čukaričkog i TSC-a.

Domaćin je ekipa iz Bačke Topole, koja ima tri boda manje od Brđana. Čukarički je to uspeo tako što je dva puta uzastopno pobedio Partizan, dok je TSC igrao protiv Zvezde i izgubio.

- Na svakoj utakmici se prave greške, pa tako i protiv Crvene zvezde, kada smo izgubili. Dobro je što sam video kako su igrači u svlačionici mnogo teško podneli taj poraz, ali ne samo oni, već i svi drugi u klubu, navijači, očekivali su da dobijemo Crvenu zvezdu na Marakani, koju niko nije na njenom terenu pobedio već šest godina. To govori koliko su nama porasle ambicije i očekivanja, što je odlično. Svakako porazom nismo zadovoljni… Svakako smo iz ovog meča izvukli pouke, jer nemamo vremena ni prostora da žalimo, pošto nas čeka nova utakmica – rekao je trener TSC-a Žarko Lazetić.

TSC se već okrenuo utakmici sa Čukaričkim, koga je na Banovom brdu pobedio 4:1, dok je u Topoli bilo 1:1.

- Utakmica sa Čukaričkim jeste važna sigurno, ali nije odlučujuća u toj meri, jer posle toga je još 15 bodova u opticaju. Čukarički izuzetno poštujem, vidimo da su spremni, Partizan su pobedili dva puta, što je za pohvalu. Imaju isti intenzitet igranja i ritam, samopouzdanje, već 10 godina su u vrhu, osvojen kup, a poslednje tri godine imaju kontinuitet iz godine u godinu da budu bolji tim i čini se ove godine da imaju najbolji tim. Oni su nam na neki način bili parametar kada smo se spremali za ovu sezonu, da dođemo na taj nivo, u smislu bodova koje su osvojili prethodne dve godine. Sigurno je da u tom pogledu imaju više iskustva, ali prihvatamo izazov koji nam se ukazuje. Ovo je za TSC, Bačku Topolu i sve nas zajedno jedno fenomenalno iskustvo i moramo da koristimo svaki dan da u njemu uživamo, kao što će verujemo utakmica sa Čukaričkim biti izvanredno iskustvo za sve ljubitelje sporta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike