"Super Frenku" veličinu niko ne može oduzeti, ali trenerska statistika mu je više nego porazna!

19.04.2023

12:14

0

Autor: P.K.

Navijači ga s pravom obožavaju, jedna je od najvećih legendi Čelsija, ali na klupi ga prosto neće

"Super Frenku" veličinu niko ne može oduzeti, ali trenerska statistika mu je više nego porazna!
Frenk Lampard - Copyright AP Photo/Rui Vieira

Frenk Lampard je jedna od najvećih legendi Čelsija, jedan od najboljih veznih fudbalera svoje generacije i jedan od najvećih igrača Engleske uopšte. 

Poznat je kao veliki kreativac, lider na terenu i van njega, zna se da ima koeficijent inteligencije od 150 i da ga navijači obožavaju, ali… Kao treneru mu prosto ne ide, pa ne ide.

Karijeru na klupi je počeo 2018. u Derbi kauntiju u Čempionšipu, koga je doveo do finala plej-ofa, ali je poražen od Aston Vile. Ipak, klupa Čelsija tada je bila upražnjena i usledio je poziv koji se ne odbija.

AP Photo
 

Lampard je potpisao trogodišnji ugovor, a u prvoj takmičarskoj utakmici je izgubio 4:0 od Mančester junajteda, što je najveći poraz Čelsija prvog dana sezone u više od 40 godina. Na kraju su "plavci" bili četvrti i igrali finale FA Kupa.

Nakon toga su došli Hakim Ziješ, Timo Verner, Ben Čilvel, Kai Haverc i Eduard Mendi. Čelsi je počeo jako, bio na vrhu tabele i Premijer lige i Lige šampiona, ali je posle serije od samo dve pobede u osam mečeva tim pao na deveto mesto, a Lampard je dobio otkaz.

Ispostavilo se da mu je to bio vrhunac trenerske karijere.

Posle godinu dana pauze, vodio je Everton, sa kojim se borio za opstanak i dobio je otkaz manje od godinu dana pošto ga je preuzeo.

A onda je opet usledio poziv Čelsija, kome on prosto ne može da kaže "ne". Ipak, drugi mandat na klupi "plavaca", na kojoj je zamenio Grema Potera, počeo je sa četiri vezana poraza: Od Vulverhemptona i Brajtona u Premijer ligi, kao i dva puta od Real Madrida u Ligi šampiona.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

 

Pedantni statističari su izvukli njegov trenerski učinak posle toga – on je u 17 mečeva ostvario samo jednu jedinu pobedu i dva remija, a sve ostalo su porazi!

Štaviše, u poslednjih 35 utakmica u kojima je bio trener, ostvario je samo četiri pobede!

Istina, Everton ima slab tim, a uprkos tome što je veliki klub, prosto nema novca da se takmiči sa "aždajama" iz vrha premijeršipa.

Možda je stvarno vreme da razmisli o svom izboru karijere. Svakako bi bio idealno pojačanje za Garija Nevila, Džejmija Karagera, Roja Kina, Tjerija Anrija i ostale velikane koji sada doživljavaju veliki uspeh kao stručni komentatori.

Printscreen/YouTube/Sky Sports Retro
 

No, treba reći i da je Vesli Fofana rekao da je moral žestoko skočio otkako se vratio "Super Frenk". Čekaju se samo rezultati...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike