"Razmaženi, preplaćeni, dajte im još jednu šansu da budu normalni ljudi" - Igrači Arsenala razapeti posle snimka sa maskotom (VIDEO)

18.04.2023

14:35

0

Autor: P.K.

Igrači su uradili šta se od njih tražilo, ali potpuno nezainteresovano, gorko su se pokajali

"Razmaženi, preplaćeni, dajte im još jednu šansu da budu normalni ljudi" - Igrači Arsenala razapeti posle snimka sa maskotom (VIDEO)
Igrači Arsenala potpisuju dres maskoti - Copyright Printscreen/Twitter/Arsenal

Fudbaleri Arsenala se bore za prvu titulu prvaka Engleske u poslednjih 19 godina, ali su izgleda zaboravili da je tamo fudbal mnogo više od sporta i hobija – to je način života, a od zvezda se zahteva određeni nivo ponašanja i na terenu i van njega.

Najbolje su to na svojoj koži osetili igrači Arsenala, koji su se, malo je reći, našli na stubu srama nakon što je klub objavio snimak na kome jedna devojčica, u tom meču maskota kluba, drži dres i čeka igrače da se potpišu na njega. To se sve dešavalo pre londonskog derbija sa Vest Hemom (2:2).

Na snimku se vidi kako trener Mikel Arteta i njegovi igrači staju pored osmogodišnje Olivije Marej i poneki od njih se potpisuju na dres, ali potpuno, potpuno ignorišu devojčicu koja ih je gledala sa obožavanjem.

Jedna od zvezda tima je i kapiten Martin Edegor, za koga je Olivija pre utakmice rekla da joj je omiljeni igrač, koji joj je prišao sa slušalicama u ušima, brzo potpisao dres i otišao.

Video je, međutim, izazvao salve kritika, od običnih navijača do slavnih ličnosti kao što su Pirs Morgan, Lora Vuds i Nik Nouls, koji je Arsenalu rekao da "igračima pruži još jednu šansu da budu pristojna ljudska bića".

Olivijin otac je, međutim, branio igrače, rekavši da je taj video samo jedan "mali prozor" u dan koji je provela na Emirejtsu. On je podelio i fotku u kojoj njegova ćerka drži Edegora za ruku.

- Moja ćerka se divno provela dok je bila maskota za Arsenal. Postojao je samo mali prostor da sretne igrače i uživala je vrlo mnogo. Edegor je njen omiljeni igrač, tako da je za nju bilo stvarno posebno što je držao za ruku dok su izlazili na teren – tvitovao je gospodin Marej.

Printscreen/Twitter/muzzygoona
 

Arsenal je objavio video u nedelju, sa porukom:

- Pravimo uspomene sa našom maskotom.

 

 

I odmah je izazvao lavinu kritika, a među prvima se javio Nouls.

- Predlažem Arsenalu da pozove nju i njenu porodicu nazad na stadionu i pruži šansu igračima da budu pristojna ljudska bića. Jasno je da bi neko morao da im objasni tačno šta da rade, ali možda bi kod nekih od njih moglo da se zadrži ako se istakne.

Jedan od najpoznatijih navijača Arsenla Pirs Morgan je u čudu tvitovao:

- Ma, dajte momci, pa neka joj bar jedan od vas kaže zdravo?!!

Ni ostali navijači ih nisu štedeli:

- Da li se vi u stvari šalite? Nijedna interakcija sa njom. Razmaženi, preplaćeni i nevaspitani – napisao je jedan.

- Pomoglo bi kada bi bar neko od vas primetio da je jadna mala devojčica tu!! Klovnovi! – dodao je drugi.

- Imala bi mnogo bolje uspomene da je makar jedan od njih pogledao u oči ili se potrudio da je primeti. Nevaspitani i razmaženi su prve reči koje padaju na pamet – dodala je treća korisnica.

- Uspomene kako te tvoji uzori ignorišu – dodaje četvrti.

Neki od njih su branili igrače, govoreći da treba da se fokusiraju na važnije stvari, ali i oni su bili "poklopljeni".

- Tim je u sred borbe za titulu i traži se od njega da potpiše dres nekoliko trenutaka pre Londonskog derbija, koji je ključan za osvajanje prve titule nakon 19 godina, niko im ne kaže zašto, ali svi poslušaju. Ali, Tviter 2023. plače jer niko nije maskotu potapšao po glavi. Odrastite – napisao je novinar Deni Armstrong.

Ali, brzo je dobio stotine i stotine poruka odgovora, uglavnom ružnih:

- Da li si uvek ovako jadan poltron? – dobio je odgovor koji sumira uglavnom osećanja svih.

Arsenal je meč sa Vest Hemom odigrao 2:2 i tako širom otvorio trku za titulu.

Šta mislite, da li su igrači ispravno postupili?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike