Liverpul završio prvo letnje pojačanje! Stiže iz Bajerna za platu od 226.000 evra nedeljno!

18.04.2023

19:37

0

Autor: A. Š.

Holanđanin će napustiti Bavarce posle samo godinu dana, minhenski klub uspeo da vrati uloženo za nekadašnjeg fudbalera Ajaksa

Liverpul završio prvo letnje pojačanje! Stiže iz Bajerna za platu od 226.000 evra nedeljno!
Rajen Gravenberh - Copyright Profimedia

Bajern je, izgleda, uspeo da se reši „najvećeg promašaja“ u direktorskoj eri Hasana Salihamidžića. U odnosu „uloženo-dobijeno“, prema određenim proračunima Rajan Gravenberh ispostavio se kao najgore pojačanje popularnog Brace, pa će posle samo jedne sezone napustiti Minhen.

Podsetimo, holandski reprezentativac stigao je na „Alijanc arenu“ prošle godine iz Ajaksa za 18.5 miliona evra, koliko bi i Bajern trebalo da inkasira kada tokom predstojećeg prelaznog roka Gravenberh zaduži opremu novog kluba.

A to će, prema informacijama „Mirora“, biti Liverpul! Ostrvljani pišu da je načelan dogovor sve tri strane postignut, pošto su predstavnici „redsa“ na sastanku sa fudbalerovim ocem i menadžerima istakli da neće biti nikakvih problema oko nedeljne plate holandskog veziste od 226.000 evra.

Gravenberh odavno nije zadovoljan svojim statusom u Bajernu. Holanđanin nije uspeo da se izbori za značajniju ulogu u timu kod Julijana Nagelsmana, a situacija se nije popravila ni kod novog trenera Tomasa Tuhela.

Od početka sezone odigrao je samo 712 minuta u dresu nemačkog šampiona, zbog čega se rastanak posle samo jedne sezone nameće kao razumno rešenje, tim pre što će Liverpul dobiti toliko potrebno osveženje u manevarskom delu tima, a Bajern vratiti novac koji je uložio u Gravenberhovo obeštećenje Ajaksu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike