Igračima Partizana teško pada položaj na tabeli, Kralj optimista: Teško, ne i nemoguće!

19.04.2023

10:36

0

Autor: A. S.

Crno-beli će u četiri dana dva puta igrati sa Čukom

Igračima Partizana teško pada položaj na tabeli, Kralj optimista: Teško, ne i nemoguće!
Ivica Kralj - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana već izvesno vreme su u rezultatskoj krizi. Ove polusezone zabeležili su samo tri trijumfa što je uticalo na poziciju na tabeli, pa je upitan i plasman u Evropu, naredne sezone.

Takođe, imali su i dužu pauzu u šampionatu, ako izuzmemo 22. minuta meča na Banovom Brdu, koji je prekinut nakon sukoba navijača i policije. Sve u svemu, teško proleće za crno-bele koji moraju da se fokusiraju na plej-of i borbu za drugo mesto na tabeli.

U četvrtak ih pre toga očekuje nastavak meča na Banovom brdu, dok će u nedelju ponovo igrati protiv istog rivala, u plej-ofu.

Kriza vlada u timu, a igrači sami pokušavaju da izvuku najpozitivnije iz cele situacije, pa je tako kapiten Slobodan Urošević pokušao da podigne saigrače svojom rođendanskom porukom da su ih svi prerano otpisali.

- Uroševićeva konstatacija pokazuje koliko su igrači željni uspeha i dobrog rezultata. Odlično znam da im trenutan položaj na tabeli teško pada, s druge strane, s koliko posvećenosti su trenirali poslednjih dana... Rade neverovatno! Verujem da će želja fudbalera i, pre svega, njihov kvalitet da dođu do izražaja i da ćemo da ostvarimo preostali cilj. Istina, biće teško protiv vodećih ekipa i naporno kroz seriju utakmica za 10 dana, ali... Optimista sam, bez obzira na raspored - izjavio je sportski direktor Partizana Ivica Kralj za "Žurnal".

Belić se oženio

- Drugarstvo, u cilju što boljeg izgleda u narednom periodu, može da bude od izuzetnog značaja. Prava je stvar što je cela ekipa bila na Belićevoj svadbi, to pokazuje odnose... U ponedeljak su usitnili korak – uz moravac i užičko – u nastavku prvenstva očekujem da ga ukrupne - naglasio je Kralj.

Vlada verovanje da veoma teško pobediti istog protivnika dva puta u razmaku od nekoliko dana, što očekuje crno-bele sa Čukaričkim.

- Teško... ne i nemoguće! Uveren sam da to možemo. Potreban nam je jedan dobar rezultat, malo da izađemo iz trenutnih poteškoća. Sve ćemo da učinimo da uz kvalitetan nastup dočekamo sedam utakmica plej-ofa". Za trenutnu situaciju na tabeli mi smo, praktično, krivi, podsetiću: posle prvog prolećnog kola i pobede u Kruševcu imali smo sedam bodova više od TSC-a i osam od Brđana?! Dakle, svojim greškama uplovili smo u trenutni položaj, međutim, imamo kvalitet da popravimo sve što nije valjalo. Verujem u igrače!

Partizan juri drugo mesto na tabeli, kako bi obezbedio kvalifikacije za Ligu šampiona, a trenutno je na toj poziciji ekipa TSC-a sa pet bodova više i utakmicom više od crno-belih.

- Bačkotopolčani su puni pozitivnosti i energije, stvarno dobro deluju, ali videćemo ih u poslednjih sedam kola. Znate kako, sad kreće najveći pritisak, u principu... Dobro su izgledali sve ove utakmice, veliki su rival za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona - zaključio je Ivica Kralj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike