Prvenstvo treba da bude regularno, Čukarički je mogao da dobije Partizan, ali... Direktor Brđana objasnio zašto su odustali!

19.04.2023

09:44

0

Autor: A. S.

"Nećemo da bude kamen spoticanja u srpskom fudbalu"

Prvenstvo treba da bude regularno, Čukarički je mogao da dobije Partizan, ali... Direktor Brđana objasnio zašto su odustali!
Vladimir Matijašević - Copyright MN Press

Utakmica 30. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana biće nastavljena u četvrtak na Banovom Brdu od 17.15, bez prisustva publike, a ovakva odluka domaćina iznenadila je mnoge.

Prema ranijim saopštenjima zvaničnika, Čukarički je pobedu mogao da dobije za zelenim stolom, ali je rešio da igra i devet dana nakon incidenta navijača Partizana i policije.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević je objasnioe zašto njegov klub nije ostao istrajan da dobije meč za zelenim stolom.

Kako je istakao u razgovoru za "Sportski žurnal", prvenstvo treba da "bude regularno i da se na terenu reši ko je bolji". Zato su odustali od žalbe jer je sve moglo da se prolongira za još osam dana zbog njihove žalbe, što znači da plej-of ne bi mogao da počne na vreme.

- Pisali smo žalbu posle prekinutog meča iz jednostavnog razloga, nismo bili obavešteni o nekim stvarima. Posle razgovora Dragana Obradovića i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića, došlo se do zaključka da prvenstvo treba do kraja da se odigra. Uvek sam za to, ali i manji klubovi moraju da budu ispoštovani, ništa drugo. Nadam se da će se to u budućnosti promeniti - kazao je Matijašević.

Sportski direktor Čukaričkog navodi da treba da pobedi "ko bude bolji".

- Sve je relevantno, činjenice su činjenice, sve je crno na belo. Ali, želimo da igramo, tu smo zbog toga, a ne da dobijamo mečeve za zelenim stolom. Ponavljam, potrebno je samo da se obrati pažnja i na druge klubove.

Kako je dodao, veruje da se ovako nešto neće ponoviti, a među igračima dva tima, nema problema.

- Nećemo da bude kamen spoticanja u srpskom fudbalu. Izašli smo u susret, ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije bili su korektni. Nadam se da će sve biti u najboljem redu, nastavićemo meč u četvrtak.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike