Panika u Španiji – sudije stupaju u štrajk, prekida se Primera?

18.04.2023

18:48

0

Autor: A. Š.

Velika je bura u elitnom rangu fudbala na Pirinejima… Posle rata koji su zaopčeli Real i Barselona, kulminiralo i veliko nezadovoljstvo među sudijama

Panika u Španiji – sudije stupaju u štrajk, prekida se Primera?
Karim Benzema i Serhio Buskets - Copyright Profimedia/D.Nakashima/AFLO

Velika se bura podigla u španskom fudbalu i preti da ga potpuno zaustavi! Posle rata koji su započeli Real i Barselona, čaša nezadovoljstva prepunila se i kod sudija, koji su rešeni da idu do potpune radikalizacije protesta i obustavljanja takmičenja u Primeri!

„Kadena kope“ piše da su tamošnji fudbalski arbitri spremni da stupe u štrajk i zaustave elitni rang španskog fudbala posle niza verbalnih i fizičkih napada kojima su izloženi u poslednje vreme.

Konačna odluka trebalo bi da bude doneta do kraja dana, a sve je eskaliralo pošto je njihov kolega fizički napadnut posle utakmice između U19 timova Poliljasa i Kalavere, kada je srušen na pod i potom udaran dok je bio na zemlji.

Navodno, u napadu je učestvovao i otac jednog igrača, posle čega je reagovao i FS Španije, osudivši taj napad uz poziv na akciju s ciljem promena zbog toga što je i javni diskurs o sudijama značajno doprineo nasilju.

Da sve bude još teže i gore, samo dan posle tog incidenta na utakmici omladinaca, direktor Valensije Havijer Solis je posle poraza njegovog tima od Sevilje, suđenje opisao kao „sramotno“, pljačku u slou-moušnu“ i „sramotu pisanu velikim slovima“.

Zbog svega toga, sudije u Španiji tvrde da se protiv njih vodi kampanja te su spremni za štrajk. Konačna odluka trebalo bi da bude poznata danas, posle čega će se odlučiti i da li će elitni rang španskog fudbala biti prekinut dok se ne pronađe rešenje za nastavak takmičenja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike