Benzema ugasio svetlo na Nou Kampu! Real demolirao Barsu i otišao u finale Kupa kralja!

05.04.2023

22:54

0

Autor: A. Š.

Madriđani su, uprkos porazu u prvom meču na Bernabeuu, prošli u borbu za trofej zahvaljujući ubedljivom izdanju u Kataloniji

Benzema ugasio svetlo na Nou Kampu! Real demolirao Barsu i otišao u finale Kupa kralja!
Karim Benzema - Copyright Profimedia

Kralju je možda skinuta kruna, ali mu dostojanstvo niko ne može oduzeti! Barselona suvereno gazi ka povratku na tron Primere, ali je večeras u svojoj kući dobila žestoku šamarčinu od madridskog Reala, koji je ubedljivim izdanjem na „Nou Kampu“ overio mesto u finalu Kupa kralja – 4:0!

Kada su ih mnogi otpisali, izabranici Karla Anćelotija odigrali su najbolju utakmicu sezone. Došli su Benzema i drugovi na noge Barsi s porazom iz prvog meča, a u prestonicu se vraćaju kao apsolutni heroji, s jednom od najubedljivijih pobeda u istoriji „El Klasika“.

Briljirao je Karim Benzema. U drugoj uzastopnoj utakmici maestralni Francuz upisao je het-trik, a samo čudo i mala nespretnost sprečili su prvu zvezdu Madriđana da još koji put zatrese mrežu do nogu potučene Barselone.

Sve je u prvih 45. minuta išlo na vodenicu Katalonaca. Imali su minimalnu pobedu sa „Bernabeua“ iz prvog meča u džepu i sjajnu priliku da dupliraju prednost u poslednjim momentima prvog dela igre. Nisu je iskoristili, a u kontri je usledila kazna i hladan tuš za prepune tribine legendarnog katalonskog stadiona.

Gol Vinisijusa u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena bio je uvod u potpuni potop Barselone u nastavku meča, koji je protekao u znaku Benzeme. Kapiten „kraljevskog kluba“ plesao je po travi „Nou Kampa“ protiv potpuno razbijene čete Ćavija Ernandeza, čiji su navijači u razmaku od 30-ak minuta (50’, 58’ penal, 80’) dobili tri žestoka šamara koji će im dugo, dugo zvoniti u glavi.

Madriđani su tako dobili priliku da se bore za "utešni trofej" prvi put posle devet godina. Ukoliko u finalu savladaju Osasunu fudbaleri Reala podići će jubilarni 20. trofej Kupa kralja u svojoj istoriji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike