Liverpul podsetio na stare dane i naneo Lidsu najteži poraz u istoriji! Eland roud nikada ranije nije video 6 golova u mreži domaćina!

17.04.2023

23:23

0

Autor: G. F.

Ekipa menadžera Jirgena Klopa demonstrirala silu na nezgodnom gostovanju

Liverpul podsetio na stare dane i naneo Lidsu najteži poraz u istoriji! Eland roud nikada ranije nije video 6 golova u mreži domaćina!
Slavlje fudbalera Liverpula - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Fudbaleri Liverpula igraju sezonu daleko lošiju od očekivane. Tek s vremena na vreme pokažu koliko mogu da budu moćni i podsete na igre iz prethodnih godina.

A kada im se desi takvo veče, onda je nebitno ko je na drugoj strani terena. Osetili su to fudbaleri Bornmuta (9:0), Mančester junajteda (7:0), a večeras i momci koji igraju za Lids.

Slavili su izabranici Jirgena Klopa sa 6:1 na Eland roudu i naneli domaćinu najteži poraz u istoriji. Nikada ranije nijedan tim nije uspeo 6 puta da zatrese mrežu Lidsa na njegovom terenu.

Navijačima Liverpula ovakav trijumf sigurno dođe kao melem na ranu u ovoj sezoni za zaborav, ali i nekako gorak ukus zbog pomisli kako je sve moglo da izgleda da su njihovi ljubimci ovako odigrali veći deo sezone.

Sve do 35. minuta mreže na Eland roudu su mirovale, a Liverpul, iako je imao loptu u svom posedu gotovo tri četvrtine vremena, nije uspevao da uputi nijedan udarac ka golu Lidsa.

Tada je sve krenulo. Dobar napad Crvenih krunisao je golom Kodi Gakpo. Samo 4 minuta kasnije u strelce se upisao i Mohamed Salah i na odmor se otišlo sa velikom prednošću gostiju.

Kada je u 47. minutu Luis Sinistera smanjio na 2:1 posle velike greške Konatea probudili su i ponadali i domaći navijači. Usledio je debakl.

Diogo Žota je u 52. minutu ponovo vratio dva gola prednosti Liverpulu, Salah je pogodio u 64, a Žota ponovo u 73. Tačku na goleadu stavio je Darvin Nunjez u 90. minutu.

Liverpul je na 8. mestu i nastavlja trku za Evropu, dok je Lids 16. i i dalje strepi za opstanak u Premijer ligi.

Premijer liga. 31. kolo:

Subota:

Aston Vila - Njukasl 3:0

Čelsi - Brajton 1:2

Everton - Fulam 1:3

Sautempton - Kristal Palas 0:2

Totenhem - Bornmut 2:3

Vulverhempton - Brentford 2:0

Mančester Siti - Lester 3:1

Nedelja:

Vest Hem - Arsenal 2:2

Notingem Forest - Mančester junajted 0:2

Ponedeljak:

Lids - Liverpul 1:6

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike