Goreće Napulj, goreće Italija! Bitka za polufinale Lige šampiona, nema ništa važnije od toga!

18.04.2023

07:47

0

Autor: G. F.

Napoli juri gol minusa, Milan zna kako s njima

Goreće Napulj, goreće Italija! Bitka za polufinale Lige šampiona, nema ništa važnije od toga!
Pioli i Spaleti - Copyright Profimedia

Najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi polako ulazi u završnicu, a temperatura među učesnicima četvrtfinala brzi raste.

Posebno u Italiji jer će u 21.00 revanš meč odigrati Napoli i Milan. Zbog toga već "podrhtava zemlja", a treneri oba kluba su optimisti.

Početnu prednost ima Milan koji je u prvom meču slavio sa 1:0, ali i dva trijumfa u poslednja dva susreta sa Napolijem. To, ipak, neće zavarati ni jednu ni drugu stranu.

- Ostati u Ligi šampiona je važno za nas. Želimo da idemo napred, da pobedimo. Igraćemo na pobedu, bez previše kalkulacija i balansa. Onda ćemo videti gde ćemo završiti. Ne mirimo se da zastanemo ovde, želimo više i rizikovaćemo da usrećimo klub i navijače - rekao je trener Napolija Lućijano Spaleti i dodao:

- Imamo sastav koji je omogućio da se ove sezone nađemo i na čelu Serije A i u četvrtfinalu Lige šampiona. Napoli ne zavisi od jednog igrača, već od celog tima i ako budemo uspeli da odradimo većinu stvari kao u prvom meču, uz malo sreće, možemo doći do pobede. Penali? Pa, spremni smo za sve opcije, vežbali smo i penale. To je sastavni deo igre. Znamo da Milan igra moderan fudbal, da će doći da zagrize, na nama je da budemo pravi, da igramo presing, brz fudbal jer nam je to u DNK.

Njegov kolega sa klupe Milana Stefano Pioli naglasio je motivisanost njegove ekipe.

- Svesni smo da će i ambijent na stadionu biti sasvim drugačiji nego onaj u Seriji A, ali smo koncentrisani, motivisani da napravimo još jedan veliki iskorak. Biće to svakako još jedan meč na visokom nivou, pun intenziteta, energije i odlučnosti da se napravi veliki uspeh - rekao je Pioli, pa prokomentarisao i činjenicu da je u dva poslednja susreta odneo pobedu nad Napolijem:

- Svesni smo i svojih kvaliteta i sposobnosti rivala da na svom terenu bude efikasan. Napoli je na stadionu "Dijego Armando Maradona" ove sezone u Ligi šampiona postizao tri i više golova protiv Ajntrahta, Rendžersa, Ajaksa i Liverpula. Znamo sve to, ali verujemo u timski rad koji nam je doneo dva uspeha protiv ovog tima u veoma kratkom vremenskom periodu.

UEFA Liga šampiona, četvrtfinale:

Utorak:

Čelsi - Real 21.00 (prvi meč 0:2) 

Napoli - Milan 21.00 (0:1)

Sreda:

Bajern - Mančester siti 21.00 (0:3)

Inter - Benfika 21.00 (2:0)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike