UEFA preti veliki skandal! Slovenci tvrde: Čeferin lažirao biografiju kako bi postao predsednik!

09.04.2023

19:14

0

Autor: A. Š.

Prvi čovek Evropske kuće fudbala nalazi se na meti ozbiljnih i teških optužbi

UEFA preti veliki skandal! Slovenci tvrde: Čeferin lažirao biografiju kako bi postao predsednik!
Aleksandar Čeferin i Zoran Laković - Copyright MN Press

Nema mira u evropskom fudbalu. Tek što se koliko toliko stišala bura oko optužnice koja je podignuta protiv Barselone zbog korupcije, u sličnim problemima našla se i UEFA. Preciznije njen predsednik Aleksandar Čeferin.

Podsetimo, slovenački funkcioner nedavno je dobio treći mandat na čelu Evropske kuće fudbala, ali sada iz njegove domovine stižu ozbiljne i teške optužbe da na tom mestu nikada nije ni smeo da se nađe.

Preciznije, slovenački portal „Prava“ došao je do saznanja da je Čeferin lažirao svoju biografiju u delu koji mu je bio neophodan kako bi uopšte mogao da se kandiduje za prvog čoveka UEFA.

- Poštovana zainteresovana svetska fudbalska javnosti. U našem mediju "Prava" ponovo ćemo vam predstaviti ključne dokaze u slučaju laganja predsednika UEFA Aleksandera Čeferina. U njegovom službenom CV-u na službenim stranicama NZS (NS Slovenije) i UEFA piše da je bio član upravnog odbora NK Olimpija/Bežigrad od 2006. do 2011. godine - pišu Slovenci i dodaju:

- Međutim, autor ovog članka je već 5. februara 2021. otkrio da je Aleksander Čeferin lagao! I verovatno je dokaze izneo malo "na svoj način". Međutim, nakon što smo dobili zapisnik Olimpije od 2006. do 2011. godine, brzo smo shvatili da ime Aleksandera Čeferina ne stoji ni na jednom zvaničnom papiru! Gde je NZS, policija, tužilaštvo, pravosuđe - piše portal „Prava“ koji je objavio dokumente do kojih su došli.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike