UEFA ulazi u „otvoreni rat“ sa FIFA! Čeferin zove Argentinu i Brazil u Ligu nacija!

23.10.2021

18:21

0

Autor: A. Š.

Čeka se odgovor krovne fudbalske organizacije

UEFA ulazi u „otvoreni rat“ sa FIFA! Čeferin zove Argentinu i Brazil u Ligu nacija!
Aleksandar Čeferin i Đani Infantino - Copyright Profimedia

Ako je verovati saznanjima „Gazete delo Sport“, UEFA se sprema za „otvoreni rat“ sa FIFA. Čelnicima evropske kuće fudbala nikako se nije dopala ideja prvog čoveka krovne organizacije Đanija Infantina o održavanju Mundijala na svake četiri godine. Toliko, da spremaju „kontra udar“.

Kako piše ugledni italijanski list, predsednik UEFA Aleksandar Čeferin pokušaće da u Ligu nacija dovede najbolje juznoameričke selekcije, predvođene Argentinom i Brazilom. Ideja je da se utakmice igraju u FIFA terminima, kako bi selekcije sa dva kontinenta mogle da igraju međusobne duele.

UEFA, navodno, planira da organizuje jednu vrstu Fajnal ejta, na kojem bi učestvovale najbolje četiri selekcije iz Lige nacija i najbolja četiri tima Kopa Amerike.

Realizovaje ideje dodatno podgrevaju odlični odnosi UEFA i Komnebol, i njihovih čelnika Čeferina i Alehandra Domingeza, koji su već dogovorili otvaranje kancelarije za saradnju, sa sedištem u Londonu i predstavnicima obe organizacije koji će raspravljati o različitim pitanjima.

Takođe, pre nekoliko nedelja potvrđen je susret šampiona Evrope (Italija) i prvaka Južne Amerike (Argentina), koji će biti odigran u junu naredne godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike