Tadića optužuju za rasizam, Turčin rešio da prekine sagu! Nije me uvredio! (VIDEO)

06.04.2023

08:14

0

Autor: A. S.

Kokču tvrdi da je sve u najboljem redu

Tadića optužuju za rasizam, Turčin rešio da prekine sagu! Nije me uvredio! (VIDEO)
Duel Kokčua i Tadića - Copyright Profimedia

Polufinalni meč Kupa Holandije i pobedu Ajaksa nad Fejenordom od 2:1 obeležili su incidenti i sukob dvojice kapitena.

Najpre je stadion u Roterdamu bio pod gustim, crnim dimom, nakon bakljade navijača, a zatim je jedan od njih razbio glavu Dejviju Klasenu iz Ajaksa. Usledio je prekid meča, a po nastavku došlo je do sukoba i kapitena dva tima - Dušana Tadića i Orkuna Kokčua.

Nakon jednog duela u žaru borbe, Tadić je oborio Turčina, a zatim je nešto rukama objašnjavao, što je u Holandiji okarakterisano kao rasistička uvreda.

 

 

I dok je jedan deo javnosti shvatio taj Tadićev potez kao odgovor na prethodne situacije, s obzirom da dvojica kapitena imaju "istoriju", kada je Kokču odbio da mu pruži ruku pre početka prethodnog meča, drugi pak tvrde da je reč o rasističkoj uvredi, koja ovih dana dodatno dobija na značaju jer je u toku post povodom Ramazana.

Kokču je na konferenciji za medije posle utakmice, upitan o pomenutoj situaciji, i sve objasnio.

- U medijima se piše da te je Dušan Tadić uvredio, da li je to tačno? - bilo je prvo pitanje koje je dobio turski fudbaler, na šta je odgovorio:

Ne. Nešto je gestikulirao, ali ne znam šta je mislio time. Svakako mi se nije dopalo, videli ste po mojoj reakciju. Ali, ne znam šta je tačno rekao i kakva je to tačno gestikulacija bila - objasnio je Kokču i dodao da je pregledao snimak, pa mu je sada "sve izgledalo glupo" pošto su se glave "ohladile".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike