Tadić je klasa, ali Ajaksu to više nije dovoljno! Fejenord srušio amsterdamsku tvrđavu i stavio obe ruke na šampionsku krunu!

19.03.2023

16:45

0

Autor: A. Š.

U najvećem derbiju Holandije, gosti iz Roterdama slavili posle preokreta u drugom poluvremenu

Tadić je klasa, ali Ajaksu to više nije dovoljno! Fejenord srušio amsterdamsku tvrđavu i stavio obe ruke na šampionsku krunu!
Dušan Tadić tokom meča sa Fejenordom - Copyright Profimedia

Fejenord je nadomak povratka na holandski tron. Posle šest godina posta i trogodišnje dominacije Ajaksa, tim iz Roterdama je na „Johan Krojf areni“ ostvario veliku pobedu i u direktnom duelu sa „kopljanicima“ potvrdio da je ove sezone najbolji tim u Erediviziji – 3:2.

Magija Dušana Tadića dosad je Ajaksu bila dovoljna da čuva primat u nacionalnim okvirima. Ipak, izgleda da je odlazak Erik Ten Haga žestoko uzdrmao temelje kuće „kopljanika“ u kojoj je Fejenord poslednji put u slavio krajem avgsta sada već davne 2005. godine.

Tim iz Roterdama sjajno je otvorio meč, već u 5. minutu stigao je do prednosti golom Himeneza, ali su domaći do kraja poluvremena uspeli da preokrenu rezultat i daju svojim fanovima nadu da mogu do trijumfa koji bi ih približio odbrani trona.

U razmaku od dvadesetak minuta Alvarez i Tadić doveli su do ključanja „Johan Krojf arene“, međutim u drugom delu igre usledio je hladan tuš. Najpre je Šimanski u 52. minutu poravnao rezultat, da bi golom u 87. minutu Gertruda doneo neopisivo slavlje u Roterdamu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike