Tadić bi mogao da prođe gore nego Mitar! Holanđani traže žestoku kaznu zbog ovog poteza Srbina! (VIDEO)

05.04.2023

23:53

0

Autor: A. Š.

Kapiten Orlova i Ajaksa našao se na stubu srama zbog optužbi da je rivala vređao na verskoj osnovi

Tadić bi mogao da prođe gore nego Mitar! Holanđani traže žestoku kaznu zbog ovog poteza Srbina! (VIDEO)
Sukob Dušana Tadića i Orkuna Kokčua - Copyright Profimedia

Tenzije između Ajaksa i Fejernorda već godinama se podižu uoči i tokom dela najvećih holandskih rivala, a deluje da su ove sezone podignute na viši nivo. Izvesno da je će tim iz Roterdama preuzeti primat u Erediviziji od "kopljanika", međutim nije samo sportski rezultat razlog za to, već lični rat kapitena dva tima - Dušana Tadića sa jedne i Orkuna Kokčua sa druge strane.  

Podsetimo, pre 10-ak dana, pred sam početak prvenstvenog okršaja, Turčin je odbio da pruži ruku reprezentativcu Orlova, pretpostavlja se zbog toga što jedino on nije nosio kapitensku traku u znak podrške Turskoj i Siriji posle razornih zemljotresa koji su potresli dve zemlje u februaru.

Iako su Holanđani pisali da to nije bila odluka srpskog fudbalera, već čelnika Ajaksa, Kokčuu je taj gest očigledno mnogo zasmetao, a sukob dvojice kapitena holandskih velikana nastavio se i večeras, tokom njihovog Kup duela.

Duel u Roterdamu čak je bio i u polusatnom prekidu, jer je posle žestokog obračuna Tadića i Kokčua neko od navijača domaćih tvrdim predmetom pogodio u glavu i raskrvario fudbalera Ajaksa Davija Klasena.

Ipak, deluje da se ovoga puta neće tek tako preći preko sukoba srpskog i turskog fudbalera. Naime, holandski mediji, ali i brojni navijači na društvenim mrežama, pokrenuli su hajku na Tadića, zahtevajući od FS Holandije da ga žestoko kazni i to sve pod optužbom da je rivala uvredio na verskoj osnovi.

Naime, tokom gužve koja se u jednom trenutku stvorila kraj aut linije, jedna od kamera uhvatila je gestikulaciju maestralnog srpskog veziste, koju su mnogi protumačili kao ismevanje ramazana, pa nema dileme da bi Tadić u narednim danima mogao da prođe kroz sličan "pakao" kojem je na Ostrvu bio izložen njegov reprezentativni saigrač i napadač Fulama Aleksandar Mitrović. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike