Ajaksovci u penziji ne mogu da smisle Tadića: On radi šta hoće kao Ronaldo i Mesi

02.11.2022

07:45

0

Autor: 24sedam

Srbin zablistao u Glazgovu, ali nije začepio usta svojim kritičarima

Ajaksovci u penziji ne mogu da smisle Tadića: On radi šta hoće kao Ronaldo i Mesi
Copyright Tanjug/AP

Pred utakmicu u Gazgovu, između Rendžersa i Ajaksa, izveštaji u holandskim medijima počinjali su između ostalog i sledećem rečenicom:

- Dejli Blind počinje na klupi Ajaksa u meču Lige šampiona sa Rendžersom, ali Dušan Tadić igra kao i obično.

To je samo jedan od pokazatelja statusa kapitrena Ajaksa i reprezentacije Srbije u holandskim medijima koji njega označavaju kao glavnog krivca za loše rezultate potpuno renovirane ekipe "kopljanika". Na sve ovo što se pojavljuje u tekstovima treba dodati i kritike vodećih holandskih asova u penziji, pre svih Rafaela van der Varta i Veslija Snajdera:

Tadić igra, a kao rezultat toga, Stiven Bergvajn mora ponovo da igra na desnoj strani. Mislim da je to gnjavaža. Kupovina Bergvajna je kupovina muke. Svi misle da je on odličan igrač, ali kao levo krilo. To znači da Tadić ne treba da igra ako ne igra dobro. Ja bih izabrao Bergvajna levo, tamo je odigrao najbolje utakmice. Tadić je prošao veoma loše u protekla četiri meseca. Tadić odlučuje da li će igrati ili ne. On ima status u Ajaksu kao Ronaldo i Mesi - rekao je Van der Vart.

Tadić je bio najzaslužniji za pobedu Ajaksa u Glazgovu rezultatom 3:1, što je overilo osvajanje treće pozicije u grupi sa Napolijem i Liverpulom. Holandski šampion će igrati na proleće u Ligi Evrope.

- Mislim da smo igrali dobro. Posebno prvo poluvreme. U svakom slučaju, uvek je važno pobediti. To smo uradili, uz prilično dobar fudbal. Na prelepom stadionu, tako da je iza nas ostala lepa noć. Mislim da smo se dobro kretali bez lopte. Imali smo mnogo bolji osećaj nego u prethodnim utakmicama - rekao je Tadić, a zatim se osvrnuo na svoju slobodniju ulogu u igri:.

- Na ovaj način mislim da mogu dobro da pomognem timu. Ne radi se samo o tome. Najvažnije je da je ova pobeda izvojevana. Nije bitno kako je do toga tačno došlo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike