Država pomogla Partizanu, pa uplatila milione i Zvezdi! Evropa obezbeđena u banci, ali na terenu pod upitnikom!

03.04.2023

19:44

0

Autor: A. S.

Ponovo je Vlada uskočila kada je najteže

Država pomogla Partizanu, pa uplatila milione i Zvezdi! Evropa obezbeđena u banci, ali na terenu pod upitnikom!
Fudbaleri Partizana - Copyright MN Press

Vlada Republike Srbije uplatila je u petak 2,5 miliona evra Fudbalskom savezu Srbije, koji je novac prosledio Partizanu, pa su tako crno-beli pokrili minuse i obezbedili uslove za dobijanje UEFA licence. Danas je ista suma novca stigla i na račun Crvene zvezde, iako crveno-beli trenutno nemaju problema sa poveriocima, prenosi Sportski žurnal.

FSS je novac sa namenom tražio od države, kako bi pomogao večitim rivalima i dobio izvesnu sumu od Vlade Republike Srbije, koja je pak ponovo pronašla način kako da pomogne najvećim srpskim fudbalskim klubovima.

Partizan je u gotovo identičnoj situaciji bio i prošle sezone. I tada su u poslednjem trenutku uplatili novac za dugovanja, a država je tada inkasirala bespovratnu pomoć, takođe preko Fudbalskog saveza Srbije koji je tražio subvenciju od Vlade Republike Srbije.

Crno-beli su ove godine u velikim problemima, ne samo što su se oprostili od šampionske titule, nego je i mesto u Ligi šampiona pod upitnikom, a na sve to nižu se i finansijski problemi.

Da Vlada Republike Srbije nije priskočila u pomoć, Partizan naredne sezone ne bi mogao da igra u Evropi, koju još uvek nisu izborili na terenu. Čak bi se tada, po nalogu FIFA, suočio i sa mogućnošću oduzimanja bodova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike